asculta.radiotvunirea.com. asculta.radiotvunirea.com.
 
Duminică, 17 mai, în bisericile din Austria s-au reluat celebrările liturgice în prezența
credincioșilor. Din cauza instituirii unor reguli sanitare printre care și accesul în biserică a unei persoane pentru fiecare 10 m² disponibili, comunitatea greco-catolică românească din WienerNeustadt a schimbat locul de desfășurare a activităților liturgice.
Dacă până acum credincioșii mai sus amintiți se adunau în Capela Sf. Ecaterina din Domplatz, de duminică începând aceștia se adună în Biserica Sf. Leopold (Vorstadtkirche) din Wiener Straße 61 (în fiecare duminică și sărbătoare de la ora 10:30).
Pentru că greco-catolicii din diaspora, spre deosebire de cei din țară, sărbătoresc Învierea Domnului după calendarul gregorian, duminică a fost Duminica a VI-a după Paști, denumită și Duminica Orbului.
Au slujit la Sf. Altar pr. paroh Iulian Hotico, pr. Petru Vladu și diaconul Felician Vladu.
La predica despre vindecarea orbului din naștere, părintele diacon a asemănat orbirea cerșetorului din Evanghelie cu perioada actuală prin care trecem și remediul oferit de Hristos orbului cu remediile pe care ni le oferă Hristos prin Sf. Taine, care ne înnoiesc și redau demnitate vieții scoase din întuneric.
După Sf. Liturghie, credincioșii, bucuroși de reîntâlnire, s-au întreținut pentru scurtă vreme în curtea Bisericii în compania unui cozonac și a unui pahar cu vin.