ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Echipa - Radio TV Unirea

Doina Craiu

Redactor Sef

Am analizat prezentarile redactorilor Radio TV Unirea de pe site-ul postului, si am observat ca nu aveti in echipa nicio persoana din zona Bucovinei.

Daca doriti o colega din aceasta parte de tara, atunci cu siguranta eu sunt aceea: Doina Craiu. Ma prezint in fata tuturor, iar numele ma recomanda. Sunt realizator de emisiuni radio la Radio Gold Radauti jud. Suceava inca din anul 2000. Imi place meseria mea, imi plac oamenii, imi place sa comunic, imi place succesul.

Vreau sa vad romanii de pretutindeni fericiti, de aceea sloganul emisiunii mele este "NU EXISTA SA EXISTE, CETATENI CU FETE TRISTE".Va astept sa colaboram, sa ne imprietenim, si atentie: emisiunile mele dauneaza grav singuratatii si indispozitiei.


Ionela Flood

Vicepresedinte

Dragi ascultatori, romani de acasa si romani de pretutindeni.

Poate ca noi stim ce comoara de pret este limba materna. Este limba in care ne nastem, traim si iubim. Este limba pe care avem datoria sa o lasam mostenire copiilor nostri. Vorbind in limba romana putem fi uniti indiferent de frontierele reale sau imaginare. Fara limba romana, neamul nostru risipit peste hotare se va stinge in cateva sute de ani. Generatie dupa generatie odata stabiliti pe alte meleaguri, ne amagim cu nevoia care ne impinge sa uitam limba materna.

Noi cei de la Radio Tv Unirea indragim limba romana ca pe inima tarii care pulseaza odata cu noi toti oriunde, indiferent de meridianul pe care ne-am afla.


Adriana Weimer

adriana.weimer

redactor sef revista UNIREA

Bucuria de a fi scriitor și membră a Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Timișoara (din 2010), de a fi redactor la mai multe reviste culturale și literare – revista „UNIREA” din Viena (redactor șef; din 2017), revista „Actualitatea literară” din Lugoj (redactor; din 2014), revista „Sintagme literare” (secretar general de redacție; din 2016), revista „Banat” din Lugoj (secretar general de redacție; între 2004-2014) – este dublată de bucuria a fi, de mulți ani, jurnalist cultural, de a fi în mijlocul evenimentelor culturale – lansări de carte, vernisaje, concerte, festivaluri, recitaluri –, de a fi aproape de creatori – scriitori, artiști plastici, muzicieni –, de oameni de cultură.  Cu atât mai mult, onoarea de a fi parte din Echipa Radio TV Unirea din Viena, de a fi alături de oameni minunați – scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, prieteni – face ca bucuria să fie și mai mare. Îi mulțumesc din suflet prietenului meu Ioan Godja – Nelu – din Viena, care mi-a făcut, cu generozitatea care îl caracterizează – pentru această onoare.

 


Baetu Viorel

Redactor literar

Postul de radio Radio TV Unirea Scopul declarat al acestei inițiative de suflet și de spirit este afirmarea, dezvoltarea și integrarea identității sociale și culturale a românilor de pretutindeni.
Obiectivele propuse pentru atingerea acestui scop sunt :
realizarea unui punct de comunicare al românilor din toate comunitățile din lume - păstrarea legăturii cu rădăcinile culturale și spirituale naționale românești; - proiectarea media a culturii și spiritului românesc în spațiul multicultural de pe mapamond - promovarea valorilor românești în lume.

Mă alătur acestei echipe, în speranța că pot pune umărul, pentru realizarea scopului propus și pot spune că mă voi strădui, dar dacă voi reuși ....... asta ştie doar bunul Dumnezeu.

 


Simona Dumitriu

Director muzical

Cred că Radioul este locul unde un împătimit de muzică şi un absolvent de Conservator îşi găseşte împlinirea. De aceea eu cred ca am avut întotdeauna noroc pentru că de mai bine de 20 de ani fac Radio. Fiecare lucru pe care l-am facut  până acum  în Radio mi-a adus un plus de experienţă şi mi-a folosit mai devreme sau mai târziu în activitatea mea . Cel mai bun exemplu este cel legat de cei 6 ani pe care i-am petrecut la Redacţia Teatru , emisiuni scenarizate, Teatru pentru copii.
Din fericire  nu pot spune ca am avut emisiuni la care să particip sau pe care să le realizez doar “ca să bifez o acţiune” după cum îi plăcea fostului meu şef, Florian Pittiş să spună ( în perioada în care am fost realizator coordinator la Radio România Tineret :1999- 2002). Fiecare emisiune  păstrează câte ceva din personalitatea mea.
Sunt încantata să mă alatur echipei Radio TV Unirea. Îmi doresc  să  redescopăr împreună cu ascultatorii mici şi mari, secretele  lumii muzicale şi frumuseţea sunetelor asezate de creatori în asa fel încât să ne ducă spre lumi nebănuite nouă.


Ovidiu Constantin Cornilă

Redactor

Bună ziua, dragi colegi și radio-ascultători,
Mă numesc Ovidiu Constantin Cornilă și sunt profesor de limba engleză în Madrid, scriitor și
președintele Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania.
Radioul este un mod de viață, un al doilea suflet, acel catharsis inedit și nemăsurat în
intensitate. A fi în eter reprezintă o altă valență a verbului ,,a trăi”. Sunt mândru de a fi parte a
acestei echipe, iar timpul pe care îl dedic acestui poem al sufletului înseamnă un dar pe care
vreau, simt și cred că îl pot duce în tot ceea ce înseamnă a fi român, românește, România.


Doina Iovanel Spineanu

doina.iovanel

Redactor literar

Fiecare lucru bun, pe care poţi să-l dărui altora, se aşează undeva, foarte sus, într-un loc mult mai înalt decât umila şi vremelnica noastră existenţă; se aşează într-o lume a valorilor spirituale, singura lume care ne apropie cu adevărat de Dumnezeu. Dincolo de valoarea spirituală, existenţa noastră e uneori doar zbatere neîntreruptă, dramatică, neîmplinită şi fără eternitate; spiritualitatea este totdeauna înfiorare, înălţare şi zbor! Spiritualitatea se cultivă, se împlineşte, se defineşte în contextul unor coordonate existenţiale proprii, dar sâmburele ei vital ţi se dă ca o zestre a sufletului, în chiar clipa naşterii.  Viaţa mi s-a definit spiritual între cele două iubiri: pictura şi scrisul. In anul 2000, am devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România; și scrisul parcă m-a copleşit, ca o lumină sfântă, iar cărţile veneau, veneau mereu, dintr-un timp flămând, însetat de cuvinte. Ce înseamnă că am scris 46 de cărţi (la care am realizat şi copertele, desenele şi grafica) că altele așteaptă să apară, că lucrez la încă foarte multe, că am în minte o lume întreagă de cărţi?! Ce înseamnă că aş picta zile întregi, fără odihnă, dacă biata mea alcătuire omenească ar putea să o facă?! Ce înseamnă că simt fiecare cuvânt şi fiecare culoare, ca fiind o parte a fiinţei mele, ca fiind suflet şi rost sfânt, al destinului meu? Înseamnă că Dumnezeu mi-a dat două mari iubiri, fără de care eu nu aş mai fi eu, lumea mea nu ar mai fi decât un înveliş firav, al golului dinlăuntru. Atunci când nu scriu, pictez; atunci când nu pictez, scriu… Atunci când nici nu scriu, nici nu pictez, îmi dărui sufletul și gândul bun, celorlalți, prin fapte de cultură, printr-o trudă neostenită, în slujba spiritualității, ca profesor, ca scriitor și editor, ca președintă a unei Fundații Culturale, Creștine și Umanitare, ca jurnalist, colaborator în RadioTV și realizator de reviste culturale, ca pictor...  Alături de valoroasa echipă a RadioTV Unirea, din Viena, vreau să-mi aduc aportul spiritual, spre desăvâșirea unei activități fructuoase, puse în slujba ascultătorilor, a celor care ne prețuiesc. Vă salut, dragi colegi, dragi cititori, dragi  ascultători, și sper să ne lege o lungă și frumoasă prietenie!


Pintea Gelu Iosif Ioachim

pintea

Director de imagine

Buna dragi prieteni,
Ma numesc Pintea Gelu Iosif Ioachim (cele trei prenume au cel putin doua variante mai mult sau mai putin hazlii), sunt din Bihor, cu amprente genetice din doua regiuni dragi ale tarii – amprenta ardeleana, « vinovata » de cumpatarea si rigurozitatea ce ma caracterizeaza, si amprenta bucovineana – « vinovata » de placerea de a iubi frumosul ce incanta sufletul si a lucrului bine facut.
Ma simt onorat sa ma alatur obiectivelor Radio Tv Unirea si sa activez impreuna cu oamenii de sufet pe care i-am cunoscut aici. 


Prof.univ.dr.Otilia Sârbu

otilia.sarbu

Redactor literar

Lumea de azi, a secolului 21, nu s-a îndepărtat cu mult de acel rău al începutului „roșu”. În mare parte, pentru multe din națiunile care au acceptat acest portret al „omului nou”, nu ar fi pedeapsă mediatică mai mare ca aceea de a înlocui facilul știrilor, al politicului mărunt din plin cotidian, cu lumea revăzută printr-o lentilă magică, acea lume construită în deplinătatea acceptului lor de odinioară. O lume revăzută atât timp cât va fi înțeleasă, revendicată și reconstruită. Firesc, nu pot fi ignorate nuanțele, diferențele identitare, atitudinile, ziua de azi cu ce este ea reprezentativă în realitatea mitului chircit sau revalorificat de fiecare națiune în parte.  Ființele umane nu pot fi robotizate, nu pot fi uniformizate nici măcar astăzi când tehnologia pare să estompeze multe  din diferendele sociale, identitare.  Comunismul românesc s-a întrecut pe el însuși în a concretiza acel curent politic „roșu” crezând în demnitatea ființei umane, a „chipului nou”. Cine neagă astăzi, că cincizeci de ani națiunea română a mimat acceptul, se înșeală amarnic iar prezentul nu-i poate fi fastuos, cum nici nu îi este.  Trăim un prezent trist, nu ne adunăm în esența a ceea ce am putea fi ca națiune întregită și reîntregită. Întrebarea e... ce am putea fi? Un răspuns posibil: o națiune corectă cu ea însăși acceptându-și trecutul, nu oricum, ci înțelegându-i minusurile și plusurile totodată; iertându-se pe sine din drag de ce ar putea fi prezentul ,de ce ar putea el pretinde viitorului.   Fiecare memorie are sunetele ei... iar trecutul are memoria și sunetul său... nu vom scăpa de agonia din ele dacă nu le vom învăța ritmicitatea iertării...


Prof.Smaranda Cazan Livescu

Redactor literar

Buna viata tuturor, ascultatori, colaboratori, colegi, studenti in ale cunoasterii si binelui pentru sine si pentru ceilalti de aproape sau din departe!
Sunt Smaranda, romanca nascuta in Bucuresti pe 4 octombrie, intr-un miez de noapte, cind constelatia Orion stralucea deasupra si in inima mamei mele, Profesor Elena GEORGESCU-CAZAN. Am absolvit Facultatea de Filologie Engleza Romana la Iasi unde am profesat la Catedra de Limbi a actualei Universitati Politehnice “Gh. Asachi.Stabilita in Atlanta, SUA, nu am uitat locurile din care am plecat, nu voit ci din convingerea ca Romania si romanii merita o alta soarta nu tacerea si neadevarul cu care erau prezentati in lume. Colaborator CNN traducand Revolutia din 1989 live, Profesor al Anului si Professor de Excelenta pe statul Georgia, Envoy Olimpic pentru echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1996, si cite altele… intr-o carte pe care promit sa v-o daruiesc.
Dar pina atunci, va impartasesc fugar onoarea si bucuria de a fi impreuna cu dumneavoastra si cu RadioTv Unirea, o intreprindere de suflet deosebita care aduna oameni deosebiti, colegii mei, in crearea energiilor pozitive pentru cunoasterea adevaratei ROMANII!


ORBÁN Ágnes Mária

Redactor literar

Rog prietenii acestui radio să nu uite niciodată cuvintele celebrului scriitor francez Romain Rolland (1866-1944), laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1915: „Fie că eşti slab sau puternic, simţi uneori un gol imens în jurul tău şi e bine să ştii că te poţi sprijini atunci pe braţul unui prieten.“ Pentru mine – ca unguroaică din Tg. Secuiesc, căsătorită cu un ziarist român din Viena –, PRIETENIA a depăşit graniţele impuse uneori de naţionalitate şi s-a transformat în IUBIRE. Iubiţi prieteni ai Postului RadioTv Unirea încercaţi, vă rog, să rămâneţi de-a pururi fideli IUBIRII!


Victoriţa Duţu

Redactor literar

Am hotărât să mă alătur echipei Radio Tv. Unirea, deoarece ori de câte ori am ascultat emisiunile realizate aici, am constatat că sunt emisiuni ale unor oameni cu suflet. Sunt profesor de matematică la Colegiul “Traian” din Bucureşti, în paralel absolventă a Facultăţii de Filosofie, pictoriţă şi scriitoare.
Nu pot sa fac o distincţie între pictură şi poezie, între matematică şi filosofie, între teologie şi frumuseţe pentru că toate sunt prezente în mine. Eu cred ca sensul existenţei noastre este frumuseţea, este acea frumuseţe pe care Dumnezeu a creat-o şi noi suntem chemaţi să o trăim.
Consider că orice lucru bine fãcut trebuie sã respecte principii morale, să fie un bine pentru tine personal şi pentru societate.
Vă aştept cu drag la emisiunea „Învaţă şi învinge”, împreună realizator şi ascultător să ne împrietenim cu frumosul. Caut frumuseţea oriunde mă duc şi dacă ea nu este prezentă în afara mea, o caut înlăuntrul meu.


Pr. Ioan Iulian Hotico

Redactor literar

Dragi prieteni,
ma alatur si eu cu drag echipei "Radio Unirea". Articolele mele vor acoperi nevoia de religiozitate care nu a disparut, insa s-a schimbat.

Omul modern tanjeste spre absolut, insa formele si experientele religioase in care se regaseste nu mai sunt intotdeauna cele traditionale. De asemenea, doresc sa sustin promovarea limbii romane, bunul de care nu trebuie sa lipsim generatiile urmatoare ce se nasc pe alte meleaguri.


Mihaela Oancea

Redactor literar

Bine v-am găsit, oriunde v-aţi afla! Sunt bucureşteancă de 33 de ani, de formaţie profesor de limba şi literatura română, respectiv etnolog, iar recent mi-am descoperit pasiunea pentru poezie. Am îmbrăţişat şi literatura pentru copii, scriind basme, poveşti şi poezii dedicate celor mici. Sunt colaborator al revistelor de cultură on-line şi tipărite, atât din ţară, cât şi de peste hotare. De când mă ştiu ador frumosul în toate formele lui de manifestare, astfel încât n-am ezitat nici de această dată chemării spre o formă de cultură. Mai mult, mă bucur să mă alătur echipei de la Radio Tv Unirea, mai cu seamă că simţirea românească este ceea ce ne va aduce mereu împreună, eludând distanţele de orice natură. Cu mult drag şi în speranţa unei colaborări îndelungate, Mihaela Oancea.

 

 


Daniela Cetean

daniela.cetean

Redactor literar

Numele meu este Daniela Cetean şi sunt profesoară de istorie în Alba Iulia la primul liceu românesc din Transilvania înfiinţat după actul de la 1 Decembrie 1918, Liceul de băieţi „Mihai Viteazul” azi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” . A fost nevoie de o vizită „tematică” în Primăria Veche a Vienei şi în Biserica ortodoxă din Wiener Neustadtpentru a mă întreba „ nu ce face ţara pentru mine ci ce fac eu pentru ţară”! Am simţit ce înseamnă românismul, patria, credinţa, identitatea mea de român în afara spaţiului geografic al ţării mele. Şi-atunci am ştiut că le port în mine oriunde m-aş duce şi oriunde m-aş afla. De aceea, încerc să îmi ofer sprijinul în tot ceea ce se face în numele acestor valori care ne definesc. Sper ca experienţa mea de 28 de ani în predarea istoriei şi în slujba educaţiei să fie un ajutor în misiunea Radio TV Unirea. Puneţi-mă la treabă căci am energia necesară să sprijin şi să dezvolt proiectele dumneavoastră!!!!


Cristina Oprea

cristina.oprea

Redactor literar

Comunicarea este un mijoc de construire personala, de evolutie, de exprimare a sentimentelor si trairilor interioare si de ajutor pentru ceilalti, in dezvoltarea lor spirituala. Am considerat ca facand parte din echipa RadioTV Unirea am posibilitatea sa comunic in primul rand cu romanii de pretutindeni, care doresc sa afle sau sa-si reaminteasca valorile artelor plastice romanesti, de ieri si de astazi. RadioTV Unirea este o poarta deschisa pentru sufletele dvs., unde aveti posibilitatea sa cunoasteti si sa va cunoasteti. Sper din toata inima ca articolele pe care le voi trimite spre lecturare sa va indrume spre taramul culorii, sa va lumineze sufletele si sa apreciati valorile noastre cu adevarat. Sfat: Vizualizati zilnic un tablou si cu siguranta maine inima dvs. va fi mai binevoitoare. Cu prietenie, Cristina OPREA - artist plastic.


Ion-Marius Tatomir

Redactor literar

Salutări călduroase tuturor.

Câteva cuvinte despre mine. M-am născut în Banat (în Reşiţa) şi am trăit în Municipiul Sighetu-Marmaţiei-Maramures.
Oriunde am fi în orice capăt de lume , emoţia e aceeaşi când auzim imnul naţional, sau vedem drapelul, sau ne întâlnim cu cineva care ne cunoaşte cultura si limba.

Acest post de radio ne reuneşte pe noi toţi românii şi sunt recunoscător pentru existenţa sa. Vă doresc multă sănătate, speranţă şi să treceţi cu bine peste greutăţi, oriunde v-aţi afla. Fie Pace Pe Pământ. May Peace Prevail on Earth.


Virginia  Paraschiv

virginia

      Redactor

Am absolvit Facultatea de Filologie Clasică Bucureşti. Studiile mi-au conferit   rigoare şi austeritate. Experienţa de profesor  mi-a dezvoltat răbdarea, tactul şi  căldura în relaţiile cu semenii mei. Pasiunea mea artă, în toate formele acesteia de manifestare, mi-a format atenţia pentru umanism, frumos şi bine.   Am dorit libertate de exprimare, inclusiv mediatică. Avem această libertate. Preocuparea mea se raportează la capacitatea noastră reală de a ne folosi de dreptul nostru de a fi liberi. Liberi şi  şi solidari în libertatea noastră, a românilor din ţară şi de peste hotare.   Am decis să mă alătur echipei Radiotv Unirea pentru a promova  valorile culturale româneşti, profunde şi  dăinuitoare, valori integrate în universalitatea condiţiei umane.   

Mihai Ganea

MIHAI GANEA

    Redactor

Vă salut cu respect, dragi români oriunde vă aflați! Intru cu mare drag în casele dumneavoastră prin intermediul lungimilor de undă al postului RadioTV Unirea - Austria. Sper să vă aduc o picătură de bucurie in suflet și de aceea vă doresc audiție plăcută!   Cine sunt ? Sunt un scriitor european de limbă română. Locul meu este acolo unde oamenii au nevoie de mine, acolo unde mă simt respectat și apreciat. Viața mea am închinat-o semenilor mei, pe care i-am iubit până la suferință. Celor de la Radio Tv Unirea Austria, nu pot să nu le spun decât că sunt onorat și încântat de faptul că fac parte din această minunată  echipă. Dr. Mihai Ganea

Puiu Răducan

puiu

   Redactor

Felicitări ascultătorilor și vizitatorilor postului Radio Tv. Unirea - Austria! Mă bucur și este o mare onoare să mă aflu în rândul românismului din diaspora. Prietenia cu Nelu Godja m-a făcut să bat timid cu toiagul de crin în poarta acestui românism austriac. Oameni minunați, oameni care duc mai departe flacăra românismului care arde mai puternic aici decât la noi acasă. Prezența mea, a unui om din orașul de sub „Sprânceana Coziei” - „Orașul domniei mele” cum îi zicea Mircea cel Bătrân, Râmnicului, mă onorează. Vin la multe întâlniri culturale în „țara valsului”, am avut și lansări de carte cu participare densă. Nu am precupețit nici un efort în a informa oriunde cele „pățite” și trăite alături de românii din diaspora cu care m-am cunoscut și ne-am împrietenit departe de țara noastră. Constat cu mare bucurie că Austria este unul dintre pilonii dezvoltării și integrării sociale a românilor din răspândiri. Fac parte din această echipă și sunt mândru.