ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

„8 MARTIE...OMAGIU DEMNITĂȚII FEMEIEȘTI”

 

 

1. „În fiecare FEMEIE este ascunsă o REGINĂ! Femeia se naște cu instinctele eleganței; ea simte că toate odoarele pământului sunt create pentru dânsa: flori, parfumuri, pietre scumpe, arta industriei ornamentale etc. și nu e departe a crede că însuși soarele a fost prins în ceruri și numai ca să lumineze grațiile ei. Pe când bărbatul are nevoie de ani întregi spre a se ciopli și a ajunge la oarecare grad de distingere. FEMEIA în câteva săptămâni se metaformozează ca prin vărguța unei zâne și se apropie de perfecție”.

Vasile Alecsandri (1821-1881),

poet, dramaturg, prozator, publicist, om politic patriot

 

***

 

2. ”FEMEIA ROMÂNĂ A DAT VIAȚĂ ȘI PUTERE BĂRBATULUI ROMÂN CA SĂ PERSEVEREZE ÎN LUPTĂ ȘI L-A ÎNVĂȚAT CĂ MAI BINE SĂ MOARĂ DECÂT SĂ-ȘI PĂRĂSEASCĂ LIMBA ȘI NEAMUL”.

Valeriu Braniște (1869-1928), publicist, om politic

 

***

 

3. „PREA SFÂNTĂ MAICĂ ȘI FECIOARĂ / Nădejdea sufletului meu / Tu ești a mea mijlocitoare / La milostivul Dumnezeu. / De nu erai tu primăvară / A veacului înțelenit / Ar fi rămas de-a pururi iarnă / și soarele n-ar fi zâmbit. De n-ai fi revărsat tu zorii / peste pământul adormit / Atuncea umbra cea de moarte / Ar fi rămas fără sfârșit. / Dar astăzi Prea Curată Maică / Când toți ne-am abătut la rău / De nu te vei ruga fierbinte / Ne părăsește Fiul Tău. / Trimite semn de pocăință / Poporului nedumerit / Și adu iarăși la credință / Pe sufletul cel rătăcit. / Dezleagă Prea Curată Maică / Cătușele celor robiți / Și dăruiește-le răbdare / Creștinilor năpăstuiți”.

„LA MULȚI ȘI FRUMOȘI ANI”, TUTUROR FEMEILOR...MAME, SOȚII, PRIETENE, CREDINCIOASE, DE ORICE RIT ȘI ETNIE!

 

„1001 CUGETĂRI” vol. XII

Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul