ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Comunicat de Presă

 Londra, 25 februarie 2017


În perioada 23 - 24 februarie a.c., ambasadorul României, Dan Mihalache, a efectuat o vizită în Scoţia. Cu această ocazie, a participat, în calitate de invitat special, la un seminar de business care a marcat 10 ani de la aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană. Evenimentul a fost organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în Scoţia, în colaborare cu ambasadele României şi Bulgariei, şi a avut loc la Scottish Arts Club în Edinburgh, adresându-se atât mediului de afaceri scoţian, cât şi reprezentanţilor mediilor academic, juridic şi cultural.

 

La eveniment au mai participat Dr. Alasdair Allan MSP, minitrul pentru dezvoltare internaţională şi Europa, Graham Blythe, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în Scoţia, şi Tanya Koicheva, ministru plenipotenţiar, la Ambasada Bulgariei.

 

În alocuţiunea sa, ambasadorul României a vorbit despre însemnătatea celor 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. A prezentat, totodată, oportunităţile pe care ţara noastră le oferă mediului de afaceri - mediu investiţional foarte stabil cu taxă unică pe venit de 16% şi stabilitate monetară.

 

În marja evenimentului au avut loc întâlniri bilaterale cu Dr. Alasdair Allan MSP, ministrul pentru dezvoltare internaţională şi Europa, şi cu Graham Blythe, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în Scoţia. În cadrul discuţiilor, oficialul scoţian a reiterat importanţa libertăţii de circulaţie a persoanelor, în contextul în care Scoţia are nevoie de forţa de muncă din statele Uniunii Europene, inclusiv din România. Totodată, a subliniat că Scoţia va urmări să respecte voinţa cetăţenilor săi exprimată la referendum. Graham Blythe şi-a manifestat satisfacţia că România, ţară cu puternice sentimente eurofile, va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în 2019.

 

Ambasadorul Românieis-a întâlnit, totodată, cu prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon. În cadrul întâlnirii desfașurat la reședința sa, Bute House, prim-ministrul scoţian a adresat felicitări României cu prilejul marcării a 10 ani de la aderarea la UE. A subliniat importanța pe care Guvernul şi Parlamentul din Scoția o acordă respectării libertăţilor instituite de tratatele europene, inclusiv dreptul la libera circulaţie și mobilitatea forţei de muncă, evidenţiind că Scoţia va rămâne un spaţiu multicultural, al incluziunii, deschis tuturor celor care doresc să trăiască şi să muncească pe teritoriul său. Totodată, a transmis mulțumiri pentru decizia României de a ridica biroul consular de la Edinburgh la rangul de consulat general – decizie pe care a apreciat-o ca fiind benefică atât rezolvării aspectelor cotidiene ale comunităţilor de români care lucrează sau studiază în Scoţia, cât şi dezvoltării unor proiecte bilaterale şi aprofundării comunicării oficiale pe teme de interes comun . Ambasadorul României a mulţumit guvernului scoţian pentru atitudinea deschisă faţă de comunitatea românească şi a adus în discuţie importanţa simplificării procedurilor pentru obţinerea permisului de rezidenţă în noul context legat de Brexit.

 

De asemenea, ambasadorul României a participat la Recepţia Anuală a Corpului Consular, organizată la castelul Edinburgh de guvernul scoţian.

 
DSCN0768