ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Expuse, lucrările sunt ca un puzzle sau ca un poem- Andrei Gamarț, expoziție de pictură contemporană
Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino vă invită la cea de-a  cincea expoziție, simezele galeriei găzduind 21 dintre  lucrările artistului Andrei Gamarț.
"Ca să înțeleg mai bine  procesul, trebuie ca <<eu>> să părăsesc (pe cât se poate)  zona safe a <<subiectului>> care observă, simte și judecă,  și să cad în derizoriul <<obiectului>>. Trebuie să devii o  imagine. Nici existență, nici opusul ei. Doar sugestie. Poate de asta  câteva lucrări din serie sunt foarte personale, prezența subiectului  fiind doar anunțată în lucruri (cum e în lucrarea << Vizita>>-  camera unde stau).
În același fel, întunericul anunță lumina. Un experiment sociologic realizat prin anii '60-'70, a  demonstrat că un reper într-un spațiu străin poate crea un comportament  de grup. Un grup de oameni a fost izolat într-o cameră întunecată.  Ulterior, s-a aprins un punct luminos în încăpere și toți participanții  la experiment s-au îndreptat spre sursa de lumină.  În sensul acesta,  pictura nu mai e doar un obiect spre care îți îndrepți atenția, e mai  degrabă o relație, în care te angajezi. E ca și cum te-ar aborda un  necunoscut pe stradă, un necunoscut cu o oglindă. De asta mizez mult pe  un caracter relațional al creației (vezi David White). Fiindcă o relație îl poate schimba pe individ,  e ca și cum i-ai deplasa mai întâi  centrul de greutate, făcându-l instabil și vulnerabil, ca mai apoi să-și regăsească singur din nou stabilitatea și forța.
Expuse,  lucrările sunt ca un puzzle, sau dacă vrei – ca un poem. Fiecare imagine atinge un anume punct sensibil, modelând o experiență autonomă.  Cumulate fiind, aceste experiențe ar trebui să formeze o stare de  ansamblu, o propoziție. Lucrarea trebuie să rămână neterminată. Să lași  celuilalt libertatea de a-i găsi continuarea dorită", povestește Andrei  Gamarț.

Expoziția rămâne deschisă până la data de 10 Martie 2017.

 

afis andrei