ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

BOLOVANUL, PĂSĂRELELE ȘI...
MAREȘALUL!

 


Motto:
        ISTORIA este singurul mijloc de a deștepta în sufletul nostru iubirea cea sfântă de ȚARĂ; ea ne arată cum popoarele au fost mari când au știut să sacrifice interesele pentru binele comun; tot istoria ne învață iarăși că dreptatea este legea ei supremă și că nici o faptă abătută de la norma naturală de purtare NU rămâne fără a atrage o pedeapsă după sine...”
Alexandru D. Xenopol (1847-1920)

istoric, filosof al istoriei

 

Din anul 1989, de la așa-zisa Revoluție, țara noastră pornită pe un drum bun, al unei speranțe spre „luminița de la capătul tunelului”, am zis cu toții atunci, nu își mai găsește „calea, adevărul și... luminița”! Mult-hulita previziune de 20 de ani a politrucului Brucan, a devenit o himeră. Ce bine ar fi fost să fie adevărată previziunea lui. Din păcate, ne îndreptăm spre o „urcare... în jos” fără să avem nicio frână sau cel puțin speranța unui timp când totul se va termina și ne vom instala pe pista de salvare a Țării și a Poporului atât de greu încercat.
Cine este totuși de vină pentru această situație nefirească? Este și ușor și greu a găsi vinovații principali, dar totuși ei există. În primul rând, și este o părere personală, suntem noi toți: POPORUL ROMÂN! Unde sunt acei „pui de lei” de odinioară? Nu suntem noi oare nepoții și strănepoții celor de la Mărăști, Mărășești, Oituz, Oarba de Mureș, din Ungaria, Munții Tatra și de peste tot? Sau poate ni se potrivesc mai bine cuvintele poetului Dimitrie Bolintineanu?: „Ce e ziua noastră fără soare, noaptea fără stele? Cei ce poartă jugul ș-ar trăi mai vor, merită să-l poarte spre rușinea lor”. Suntem de vină pentru că sub auspiciile unei democrații incipiente, am votat și ales în fruntea țării nu cu mintea ci cu ...interesul.
De vină sunt acești produși aleși ai noștri, care, cocoțați pe jilțurile țării, au avut  și au o pălărie mai mare decât capul, sau îmi vine în minte acum afirmația unui scriitor francez, din cartea cărturarului patriot, Dușa Traian, „Țăran cu cravată”: „Unii dintre aleșii noștri, au fundul mai mare decât capul”. O altă cauză este acest interminabil „război româno-român”, în care clasele politice excelează și sunt generatoare de adevărat haos intern și extern.
Clasa judecătorească care a uitat de jurământul depus sub care s-a format dar nu a mai crescut din păcate, a înclinat balanța nedreptății prea mult în detrimentul unora și în folosul altora. De la salariile și pensiile de miliarde de lei, de sute de milioane de lei, la cei mulți umiliți ai sorții, care n-au cu ce să-și plătească taxele curente, hrana zilnică, un trai decent,  este totuși prea mult.
Ca teolog afirm că acest lucru se întâmplă fiindcă L-am pus pe Dumnezeu în spatele nostru! Și El..., MILOSTIVUL, lăsându-ne liberul arbitru, a luat mâna de pe frâiele vieții noastre. Am ajuns acolo unde merităm, unde am condus liberi  corabia vieții noastre.
Dar.. să revin la titlul articolului, care se pare că este la prima vedere cam incomod, cam dur, dar analizând cele de mai sus și cele ce vor urma,  o să vedeți că poate este prea blând,  sau prea puțin spus.
Prozatorul și istoricul Dumitru Almaș (1908-1995) spunea odinioară: „EROUL ESTE OMUL UNUI IDEAL ÎNALT, AL UNEI CAUZE SUBLIME”. Acești eroi  sunt uneori adulați, alteori contestați, dar ei tot eroi rămân, fiindcă sunt eroi. În urmă cu cîtva  timp, cât încă mai aveam  în noi sămânță din „pui de lei”, în orașul moldav Petrodava, sub telegondola edilului pușcăriaș, din spatele gării se afla bustul ”MAREȘALULUI ANTONESCU” - adulat sau contestat de unii sau de alții. Dar el exista, și exista fiindcă era și va rămâne un „EROU”, indiferent de ce vor spune unii dintre marii democrați ai lumii sau judecători fără portofolii, care sunt cocoțați în aceste fotolii călduțe doar...temporar, fiindcă istoria își va arăta dreptatea ei mai devreme sau mai târziu. Acest bust a fost demolat în mod laș și josnic de inculții și repetenții istoriei, începând cu trădătorul numărul unu, cel cu „sula în coaste” și care răspunde la numele de humanoid Iliescu. Al doilea este pușcăriașul care ne-a făcut trimitere „să-i numărăm ouăle” de la ...ferma personală și răspunde la numele Iuda-ic de... Năstase. Ambii, în America, la inaugurarea muzeului holocaustului, au fost primii care l-au executat încă o dată pe „eliberatorul Basarabiei și Bucovinei”, pe cel care temporar a dat o gură de aer fraților noștri români, pe care noi i-am uitat și, prin tăcerea noastră, i-am condamnat poate mai rău ca austriecii, ucrainienii sau rușii. De aici a fost numai un pas până la moara tocătorilor de istorie românească. Bustul a fost demolat și în locul lui a fost pus un bolovan de piatră. Zilele trecute, trecând pe lângă acest loc am văzut pe soclul originar, bolovanul instalat în locul mareșalului, pe care se găseau două păsărele. În acele momente, din mersul mașinii, imaginea păsărelelor s-a transformat parcă în două lacrimi gemene: BASARABIA ȘI BUCOVINA! Sentimentul era că acele două păsărele triste îl păzeau pe Mareșal, că-i mulțumeau, că ele înlocuiau poporul român „puii de lei de altădată”.
Întreb corul de lătrăi trădători ai istoriei, și pe toate „cozile de topor” care ne judecă istoria, de ce nu judecă cu aceeași valoare și pe alții așa - ziși „criminali ai istoriei”? Venind prin Harghita, Covasna și Mureș, am întâlnit școli, străzi, busturi ale adevăraților criminali ai poporului român, cum ar fi: VASS ALBERT, NIRO IOSEF,  care sunt, bine merci, înconjurate de steaguri ungurești și secuiești. Unde este democrația, domnilor, care de la o anumită asociație fals democrată și sub lașitatea unor români, condamnați „floarea și coroana eroilor români?”. La Ditrău, în centrul comunei, în văzul tuturor, pe casa parohială romano-catolică, flutură două steaguri: unguresc și  secuiesc. La Cluj -Napoca, în spatele statuii lui Matei Corvin, au fost steaguri pe care hungaroidul Hunor, fiind cocoțat prin trădare românească pe fotoliul culturii, le-a demolat. Tot la Cluj ați cerut demisia unui jurnalist, care a semnalizat prin scris că un cântăreț ungur de zilele culturii maghiare cânta cântece care incitau la separatism și ură. S-au scos copiii români din școlile lor, voi mințiți peste tot în toată lumea, considerându-vă democrații lumii. De ce nu interveniți la ura și separatismul pe care-l practică evreul-ungur Soroș? Dar situația Crăișorului  munților AVRAM IANCU, spânzurat  teatral de un dement hungaroid? Dar marele democrat, care a fabricat o bombă artizanală anul trecut de ziua națională? Dar crimele de la Moisei, Ip, Trăznea, Sărmașu, Aita? Nu vă este rușine și frică de Dumnezeu? Știm că lucrați sub scutul bisericilor istorice maghiare cu (ne) preoții catolici, reformați, unitarieni, dar Dumnezeu este unul: cel al păcii, al dragostei, toleranței, înțelegerii. Ei ar trebui  să știe primii că la sfârșitul vieții vom  fi judecați nu după etnie, religie, concepție, ci după credință și fapte bune, unii spre învierea vieții, alții spre învierea osândei. Au dispărut ei, marii istoriei, dar DUMNEZEU și ROMÂNIA sunt tot acolo... dar cu siguranță pigmeii istoriei, cozile de topor, separatiștii vor dispărea din istorie sau vor avea soarta lui Iuda.
Întrebare: De ce pilotul care a bombardat și ucis mii de germani nevinovați are statuie în centrul Parisului, când pentru Germania el este un trădător? De ce comandorul col. Paul Tibbets de pe Enola Gay este un super erou, după ce a produs mii de morți și sute de mii de victime japoneze? De ce criminalii Horty și Bem au statui în Ungaria și în România? Dar concepția trădătorului Hunor și a UDMR-lui  cu referire la „100 de ani de la Marea Unire”?
DE CE ATUNCI MAREȘALUL ANTONESCU A FOST DEMOLAT? Aceasta să fie oare democrația? Pentru aceasta au murit mii de confrați ai noștri la revoluție? Pentru aceasta ați demolat  Învățământul Industria, Agricultura, Sănătatea, Biserica, Poporul?
 „DACĂ NOI NU VOM VORBI, VOR VORBI PÂNĂ LA URMĂ...BOLOVANII...!


Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul
Din secțiunea: „ROMÂNI, VIN ALEGERILE! VOTAȚI CU MINTEA, NU CU INIMA”!