ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

afis-ecoweek-web

 

ECOWEEK este un eveniment internaţional iniţiat în 2005 în Grecia [http://ecoweek.org/] şi cuprinde conferinţe şi workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilităţii şi proiectării durabile.

ECOWEEK este dedicat studenţilor şi tinerilor profesionişti din domeniul arhitecturii, peisagisticii, urbanismului, design-ului şi domeniilor conexe - sociologie, psihologie, comunicare şi media, precum şi tuturor celor care doresc să se implice activ în elaborarea de proiecte sustenabile şi modele urbane ecologice pentru o viaţă echilibrată în oraş.

Sub egida ECOWEEK au fost organizate până în prezent 27 de conferinţe internaţionale şi mai mult de 200 de ateliere de proiectare durabilă în 23 de oraşe din întreaga lume (printre care enumerăm: Atena, Tel Aviv, Londra, Roma, Milano, Copenhaga, Belgrad etc.) la care au participat mai mult de 4.000 de studenţi şi tineri profesionişti.

De asemenea, ECOWEEK a organizat numeroase expoziţii pe teme ecologice, prelegeri, mese rotunde, eco-festivaluri, activităţi de educaţie informală pentru publicul larg, proiecţii de film în mai mult de 50 de şcoli publice, şi 2 concursuri internaţionale pentru tineri designeri.

În acest an, în perioada 23 - 29 octombrie 2016, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi comunitatea internaţională ECOWEEK, Asociaţia UniverCity organizează workshop-ul ECOWEEK Bucureşti 2016.

Evenimentul va cuprinde două conferinţe şi trei workshop-uri:

Workshop W1: „Grădini care vindecă”
Tema: amenajarea curţilor Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti pentru o cât mai grabnică recuperare a pacienţilor prin calităţile curative ale naturii.
Obiectiv: o propunere de organizare a spaţiului verde dintre pavilioanele spitalului, amenajarea unor trasee de promenade recuperatorii, a spaţiilor de relaxare şi amenajarea peisageră a spaţiului verde şi a curţilor interioare. Ulterior evenimentului, Asociaţia UniverCity îşi propune materializarea acestui proiect.

Workshop W2: „Parcul Natural Văcăreşti”
Tema: amenajarea traseelor de vizitare din Parcul Natural Văcăreşti folosind „arhitectura vie”.
Obiectiv: continuarea proiectelor deja existente prin realizarea unor proiecte de „arhitectură vie” pentru pavilioane, pasarele, pergole etc.

Workshop W3: „Grădini productive”
Tema: agricultura urbană şi, în mod concret, amenajarea unor grădini de producţie agricolă în spaţiile neamenajate din cartierele bucureştene.
Obiectiv: un proiect de amenajare a unei grădini productive - modul pilot (terenul va fi pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 3) şi a a unui „Ghid de bună practică în agricultura urbană”.

Programul evenimentului va fi următorul:

ZIUA 1: Duminică - 23 Octombrie 10.30 - 14.30 Deschiderea evenimentului
Tur cu bicicleta la situri şi vizitarea oraşului

ZIUA 2: Luni - 24 Octombrie 10.30 - 14.30 Deschidere şi conferinţe prezentare tematică:
Arh. Radu Negulescu, Conf. Dr. arh. Cerasella Crăciun, Lect. Dr. urb. Andreea Popa, Dr. urb. peisag. Andreea Bunea, Dr. urb. Andreea Acasandre
14.30 - 18.30 Workshop-uri

ZIUA 3: Marţi - 25 Octombrie 10.30 - 18.30 Workshop-uri

ZIUA 4: Miercuri - 26 Octombrie 10.30 - 18.30 Workshop-uri
18.30 - 20.30 Seară de film: „Bacalaureat” - Cristian Mungiu

ZIUA 5: Joi - 27 Octombrie 10.30 - 14.30 Conferinţe invitaţi workshop-uri:
Arh. Enric Massip-Bosch (Barcelona), Peisag. Bernadette Mercx (Basel), Prof. Dr. Liviu Chelcea (Bucureşti), Arh. Paul de Graaf (Rotterdam)
14.30 - 18.30 Workshop-uri

ZIUA 6: Vineri - 28 Octombrie 10.30 - 18.30 Workshop-uri

ZIUA 7: Sâmbătă - 29 Octombrie 10.30 - 12.30 Prezentarea lucrărilor şi proiectelor
Închiderea evenimentului

Conferinţele se vor desfăşura în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” la „Galeria Arhitecților Creatori de Patrimoniu”, iar atelierele în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Mai multe detalii găsiţi pe
• site-ul evenimentului - www.ecoweek.ro ,
• pe pagina de Facebook a Asociaţiei UniverCity - https://www.facebook.com/UniverCity-1116875625011165/?ref=aymt_homepage_panel ,
• şi a evenimentului - https://www.facebook.com/events/874871929311358/ .


Radu Negulescu,
ASOCIAŢIA UNIVERCITY | Strada Tudor Arghezi nr. 22, Parter, Sector 2, 021198, Bucureşti
telefon/fax 021.367.00.41 | mobil 0722.814.490 | Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza