ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Teatrul românesc îşi continuă demersul ”PE DRUMUL SĂRII” la Turda

 

 

Din data de 12 octombrie 2016 a început o nouă ediţie, cea de-a V-a a Festivalului de Teatru ,,Teatrul pe Drumul Sării” la Turda. Spectacolele din festival sunt prezentate pe scena Teatrului ,,Aureliu Manea” din localitate. Durata acestui festival este între 12 octombrie şi 16 octombrie 2016.

În deschidere, iubitorii de teatru sunt invitaţi să participe la premiera spectacolului ,,Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, spectacol ce aparţine companiei de teatru ,,Maşina de Vise” a binecunoscutului actor şi regizor Dan Tudor. Cu un doctorat în domeniul regiei, Dan Tudor a pus în scenă peste şaizeci de piese, cu fiecare spectacol, domnia sa evoluând, demonstrând ce importanţă are teatrul în viaţa omului, prin tot ceea ce transmite, dar şi cât de mult contează şi în demersul unui actor, acest artist care se dăruieşte pe sine pentru a dezvălui publicului emoţiile şi trăirile cele mai profunde. Din distribuţie fac parte Da Tudor, Marius Bodochi, Andrei Duban, Tudor Filimon, Alina Chivulescu, Dragoş Ionescu, Afrodita Andone şi Orodel Olaru. Regia spectacolului este semnată de Dan Tudor.

În data de 13 octombrie 2016 spectatorii sunt invitati să ia parte la spectacolul oferit de Teatrul Odeon din Bucureşti, un teatru cu un istoric foarte frumos şi pe a cărui scenă au jucat nume mari ale teatrului românesc. Aici au fost puse piese de teatru în regia unor mari personalităţi ai domeniului. Spectacolul se numeşte ,,SVEJK” după Jaroslav Hasek, în regia lui Alexandru Dabija, o mare personlitate, care a pus în scenă numeroase spectacole la cele mai importante teatre din ţară, abordând texte atât din dramaturgia contemporană cât şi cea clasică. Din distribuţie fac parte Pavel Bartoş, Cezar Antal, Ioan Batinaş,  Mircea Constantinescu, Marius Damian, Sabrina Iașchevici,  Dorina Lazăr / Dana Voicu, Ruxandra Maniu, Paula Niculiţă, Alexandru Papadopol, Gabriel Pintilei, Anda SaltelechiMihai Smarandache, Silvian Vâlcu  şi Dan Iosif.

Evenimentul continuă în data de 14 octombrie 2016 cu un spectacol complex oferit de celebra solistă de muzică uşoară Corina Chiriac. Cu prilejul acesta, domnia sa va oferi publicului albumul muzical ,,Hai, hai stai lângă mine” şi îşi va lansa cartea ,,Căutând iubirea”.

Copiilor li se oferă de către Teatrul de păpuşi şi animaţie din Cluj-Napoca ,,AnimaART” în data de 15 octombrie 2016 un spectacol extrem de îndrăgit. Este vorba de ,,Pinocchio”, o adaptare după Carlo Collodi în regia Danei Bonţidean. Distribuţia este asigurată de Dana Bonţidean, Călin Mureşan şi Leonard Viziteu. În aceeaşi zi va avea loc şi un eveniment expoziţional. În holul teatrului ,,Aureliu Manea”, la ora 18, artistul plastic Cornel Vana va deschide expoziţia de pictură ,,Nedespărţit de vară şi vis!”.

În data de 16 octombrie 2016 festivalul se va încheia cu un spectacol extraordinar oferit de două mari personalităţi ale scenei româneşti Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăiele. Invitaţi pe scena teatrului turdean vin cu spectacolul ,,Caramitru – Mălăiele, câte-n lună şi în stele”. La acest eveniment este invitată naista Ramona Dragoste originară din Turda, o tânără talentată care, prin chemarea ei, bucură pe toţi cei care o ascultă.

Fiecare spectacol va începe la ora 19 cu excepţia celui pentru copii, care va fi dimineaţa de la ora 11.

Pe parcursul festivalului, în zilele de 12 octombrie, 13 octombrie şi 14 octombrie începând cu ora 10 vor fi organizate ateliere de teatru pentru copii în care micuţii vor învăţa să îţi confecţioneze câte o păpuşă şi chiar să ia parte, cu propria creaţie, la un spectacol improvizat de teatru de păpuşi. Trainer-ul acestor ateliere este Pocan Oana Corina.

Publicul iubitor de teatru este aşteptat să pargurgă ,,drumul sării” alături de invitaţii de marcă ce vor evolua pe scena Teatrului turdean ,,Aureliu Manea”.Redactor: Cristina Oprea

 

IMG 0720