ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

 

proba


ICR Bruxelles sprijină prezența românească la Festivalul internațional de film de la Gent (11-21 octombrie 2016). 4 pelicule de exceptie sunt programate în competiția oficială a celei de-a 43-a ediții a festivalului, cu șanse mari la cele mai importante premii.

 

În competiția oficială vor fi prezentate două filme românești din 12 pelicule selectate. Cel mai titrat lung metraj românesc al momentului, Bacalaureat r.: Cristian Mungiu va rula în 12, 14 și 18 octombrie, în premieră în Belgia, iar actrița din rolul principal, Maria-Victoria Drăguș va prezenta filmul în 12 octombrie. Inimi Cicatrizate r.: Radu Jude va rula în 18, 19 și 20 octombrie, în prezența actorului din rolul principal, Lucian Teodor Rus (18 și 19 octombrie).

 

În selecția oficială „Global Cinema section“ vor fi prezentate două filme românești: lung metrajele Câini r.: Bogdan Mirică va rula în 12, 16 și 18 octombrie și Sierranevada r.: Cristi Puiu în 13, 15 și 17 octombrie.

 

Filmele prezente în competiția festivalului aparțin regizorilor din „Noul Val“ al cinematografiei românești, Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Radu Jude și Bogdan Mirică. În 2016, aceste filme au fost distinse cu premii prestigioase la cele mai importante competiții internaționale de gen: pentru Bacalaureat, Cristian Mungiu a fost distins cu „Premiul pentru regie“ și „Premiul juriului“ la Festivalul de Film de la Cannes; pentru Sieranevada, Cristi Puiu a câștigat „Premiul pentru cel mai bun scenariu“ la Cannes; filmul Inimi cicatrizate a fost distins cu „Premiul don Quijote“ și „Premiul special al juriului“ la Festivalul Internațional de film de la Locarno; Câini, lung metrajul de debut al regizorului Bogdan Mirică, a fost distins cu „Premiul criticii - FIPRESCI“ la Festivalul de film de la Cannes, în cadrul secțiunii „Un certain regard“ și „Trofeul Transilvania“ pentru cel mai bun film la Festivalul internațional de film Transilvania. Se adaugă premiile „Heart of Sarajevo“ pentru Cel mai bun actor — Gheorghe Visu și „Mențiunea specială a juriului“, obținute la Festivalul de la Sarajevo.

 

Programul acestei ediții a Film Fest Gent este inspirat de cinematografia a două importante școli de cinema și anume, Focus pentru peliculele provenind din țările nordice ale Europei, și până în estul extrem, cu o atenție particulară acordată filmului japonez.

 

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.

 

 

Perioada: 11-21 octombrie 2016

Loc: cinema Kinepolis și Sphinx din Gent

Program proiecții cinema Kinepolis: Bacalaureat în 12 octombrie la 20:00, în 14 octombrie la 14:30 și în 18 octombrie la 22:30; Inimi Cicatrizate în 18 octobrie la 20:00, în 19 octombrie la 14:30 și în 20 octombrie la 16:45; Sieranevada în 13 octombrie la 21:45

Program proiecții cinema Sphinx: Sieranevada în 15 octombrie la 19:00 și în 17 octombrie la 14:30; Câini în 12 octombrie la 20:00, în 16 octombrie la 14:30 și în 18 octombnrie la 22:30.

Bilete: se pot cumpăra on-line la http://www.filmfestival.be/en/festival/programme Gent Film Fest (link) și la bileteria cinematografelor;

 


-sfârşit-Notă pentru ziarişti: informaţii suplimentare şi cereri de interviuri la ICR Bruxelles: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Site internet: http://www.icr.ro/bruxelles_

Facebook: https://www.facebook.com/icr.bruxelles

Twitter: https://twitter.com/ICRBruxelles


Institut culturel roumain Bruxelles, membre d'https://www.facebook.com/EUNICinbrussels

EUNIC Bruxelles et d'EUNIC Netherlands

Roemeens Cultureel Instituut Brussel, lid van https://www.facebook.com/EUNICinbrussels
EUNIC Brussel en http://netherlands.eunic-online.eu EUNIC Netherlands
 
107 Rue Gabrielle / Gabriellestraat 107 - 1180 Uccle / Ukkel

tel: +32 (0)2 344 41 45 - fax: +32 (0)2 344 24 79
http://icr.ro/bruxelles