ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

In data de 23 august, Magda Puskas a sustinut un recital la Falticeni, in cadrul Festivalul International de Creatie si Interpretare "Grigore Vasiliu Birlic". Urmatoarele randuri descriu senzatia care a incercat-o pe una dintre spectatoare, care a fost si voluntar in cadrul Festivalului.

Autoarea ne-a trimis acest material pentru care ii multumim.

 

Voi începe acest articol prin a-l cita pe Sfinţia sa Părintele Necula, ale cărui vorbe ne-au făcut să realizăm cât de norocoşi şi bogaţi suntem cu adevărat: 

Unii poate se laudă cu câte beri au băut, alţii cu câte beri au vomitat, însă cine se poate lăuda cu prezenţa la o activitate precum cea de aici?

Cu riscul de a mă repeta, afirm cu tărie că mă simt binecuvântată că am avut şansa să particip la o asemenea întâlnire, la un adevărat regal duhovnicesc. Părintele a abordat, în stilu-i caracteristic, o varietate de subiecte: de la credinţă şi cunoaştere, până la muzică. Dar cel mai important, m-a făcut să deschid larg ochii minţii şi ai inimii, să împletesc raţiunea cu simţirea şi să descopăr, sub un strat de praf depus în camera sufletului, un alt mod de a-l percepe pe Dumnezeu. Poate… modul cel vrednic şi corect. 

Atmosfera aceasta a fost menţinută de monologul doamnei Manuela Hărăbor, „pădureanca” noastră. Minirecitalul dânsei, intitulat „Viaţa e ceva mai mult”, m-a făcut să reanalizez sensul pe care l-am atribuit cuvintelor „om” şi „frumuseţe”. 

,h

Aici puteţi urmări întreaga întâlnire de suflet… fără alte comentarii. Fiindcă sunt atât de săracă în cuvinte. Sursa – Cronica de Fălticeni

Regalul duhovnicesc s-a transformat într-un regal muzical. Ne-am delectat iar cu muzica folk, vedetele serii fiind Paul Adrian Tihan, fălticenean de-al meu, de care sunt extrem de mândră (Paul s-a întors de la Festivalul de Folk de la Tg. Jiu, unde a câştigat marele premiu!), inconfundabila Ştefania Iacob, de a cărei voce m-am îndrăgostit iremediabil de prima dată când am ascultat-o şi, nu în ultimul rând, draga de Magda Puşkaş pe care abia aşteptam s-o revăd şi să o ascult. Şi nu am aşteptat eu degeaba. Recitalul Magdei Puşkaş a trezit în mine un amalgam de sentimente: de la nostalgie (pentru că, deşi nu am prins Cenaclul Flacăra, m-am documentat despre el, fiind o iubitoare de folk), până la bucurie si până la lacrimi. Îmi venea să mă ridic de pe scaun şi să dansez aşa cum nu am mai dansat niciodată. Magda Puşkaş ne-a încântat şi cu două piese din repertoriul lui Edith Piaf. Iar eu eram undeva pe un nor…

 

Mâine este ultima zi de Festival, dar şi cea mai frumoasă. Revin numaidecât cu un articol pe măsură!


    -Mia Alexandra-