ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Stimată Doamnă/Stimate Domn,

 

Deoarece în cursul lunii septembrie se va încheia perioada de înscriere în Registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016, vă readucem în atenţie şi pe această cale faptul că toate informaţiile necesare înscrierii pentru votul prin corespondenţă sau pentru solicitarea organizării unei secţii de votare în localitatea în care aveţi domiciliul sau reşedinţa din Austria pot fi găsite pe pagina de internet a Ambasadei României în Austria, la adresa

http://viena.mae.ro/local-news/1116&;http://viena.mae.ro/local-news/1116, sau pe pagina de FB, http://facebook.com/ambasadaromanieiaustria

Vă reamintim că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au pentru prima oară posibilitatea să voteze prin corespondenţă, variantă care nu presupune efort sau cheltuieli de deplasare şi vă scuteşte de eventuala aglomeraţie de la secţiile de votare. În acelaşi timp, documentele necesare pentru a vă putea exercita acest drept fundamental într-o secţie de votare sunt identice cu cele solicitate pentru înscrierea în Registrul electoral, respectiv un document de identitate românesc şi dovada reşedinţei în Austria.

Singura diferenţă constă în faptul că pentru a vă înscrie în Registrul electoral trebuie să completaţi şi să semnaţi o cerere în acest sens, pe care împreună cu documentele amintite anterior o puteţi trimite prin poştă sau depune personal la Secţia consulară a ambasadei, Theresianumgasse 25, 1040 Viena.

Conform Legii nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente (art. 29), datele și informațiile conținute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale. Răspunderea pentru asigurarea confidențialității datelor cu caracter personal și a securității prelucrărilor în Registrul electoral revine Autorității Electorale Permanente, persoanelor autorizate și persoanelor împuternicite prevăzute la art. 26.

După cum probabil cunoaşteţi, informaţii detaliate pe această temă vă stau la dispoziţie şi la Secţia consulară a ambasadei. Pentru orice nelămuriri sau întrebări legate de înscrierea în Registrul electoral puteți să vă adresați Secției consulare direct sau on-line la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Echipa ambasadei este pregătită să vă ofere tot sprijinul de care aţi putea avea nevoie cu privire la înscrierea în Registrul electoral. De asemenea, veţi fi informaţi cu promptitudine pe paginile de internet şi facebook ale ambasadei dacă vor apărea modificări legislative privind votul în străinătate la alegerile din acest an.