ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Nesătuii și benzina, bat-o vina!

Capitolul 2 – După un an și jumătate

 de Viorel Baetu ( Michael Cuţui)                                          

Să vedem ce s-a schimbat:

Introducerea e aceeași (regret dar nu din vina mea).

Dependența secolului modern de petrol, de energie și de bănci, este un lucru bine cunoscut și din păcate ireversibil.

Nu ne putem plânge, căci cuceririle tehnicii moderne ne-au ușurat viața de zi cu zi și au ridicat media de vârstă a oamenilor care fac umbră pământului în aceeași perioadă de timp, dar fără petrol, curent și bani nici vorbă de tehnică modernă.

Totul merge bine, până când într-o zi niște Nesătui constată că nu mai pot trăi cu trei iahturi, șapte vile, câteva Rolls-Roysuri și un cont burdușit cu câteva milionașe în insulele acelea unde banii nu se pot controla.

Asta nu ar fi o problemă dacă respectivii Nesătui nu ar fi cei care conduc destinele industriei petroliere, industriei energetice și industriei bancare.

Deci pentru a intra și ei Nesătuii în „lumea bună” trebuie să câștige și mai mulți bani.

Cum se poate asta?

Simplu, scumpim benzina, scumpim curentul, scumpim gazul, scumpim și iar scumpim, sau vindem niște derivate fără acoperire, căci în final, Ion plătitorul de impozite, care e „prostul de serviciu”, o să plătească.

Gluma e glumă, dar din păcate gluma a devenit o realitate și realitatea o glumă.

Scumpirea nejustificată a benzinei, a curentului, a gazului metan precum și bonusurile de milione care se plătesc la bănci, ca și cum n-ar fi existat o criză din care aceleași bănci au ieșit doar pe banii contribuabilului, nu sunt glume sunt realități.

Orice mișcare tectonică naturală sau socială, indiferent că se petrece în insulele Vanatu, unde există o groapă cu petrol pentru unsul osiei la car, sau în Libia care extrage 3,7% din petrolul mondial, este folosită de acești Nesătui pentru a creea un climat de panică, care face ca prețul barilului de petrol să crească și să tot crească.

Această creștere are un efect negativ asupra portofelului consumatorului și asupra creșterii ratei inflației, adică în final tot asupra aceluiași portofel.

Dacă portofelul e gol, consumatorul nu mai cumpără, economia o i-a în jos, șomajul o i-a în sus, mașinile nu se mai vând, deci logic ar fi ca prețul benzinei să scadă. Dar prețul nu scade decât puțintel, pentru că țările producătoare de petrol învârt puțin robinetul la stânga și pe piață e mai puțin petrol.

Oricum o dai și oricum o învârți tot săracul Ion plătitorul de impozite, care e „prostul de serviciu”, plătește, iar Nesătuii își mai cumpără un iaht sau își poleiesc meniurile cu foiță de aur, sau cine știe ce lucruri, absolut necesare pentru a putea supraviețui, mai fac.

Statul încasează și el bine înțeles, dar el face totuși cu banii încasați câte ceva și pentru Ion plătitorul de impozite, mai o autostradă scumpă, mai un spital dezafectat, mai o școală pentru copii supradotați ai cadrelor de conducere, mai o alegere prezidențială la care să iasă cine trebuie, mă rog face și el, statul, ce poate.

La ora actuală statul și-a pierdut puterea efectivă asupra marilor concerne energetice și asupra băncilor, iar mecanismele de control, nu regularizează nimic. Totul se bazează pe compromisuri, eu îți dau ție energie, tu îmi dai mie legi care să legalizeze tot ce fac.

Singurii care mai au ceva de spus sunt Dictatorii ( acum câțiva se clatină sau cad, dar fiți liniștiți, mai rămân și așa destui), aștia au poporul în mână și au petrolul în curte (țară) iar dacă lor le merge bine, îi ajută și pe Nesătui, căci o mână spală pe alta și amândouă spală obrazul cu petrol, care după așa un tratament devine gros ca talpa.

Ceea ce trebuie să înțelegem e totuși de neînțeles.

 

Vremuri de poveste

În anul 2009 după trecerea crizei petroliere, barilul de petrol a ajuns de la 140$ la 40$ deci a scăzut cu 100$ iar prețul la litru de benzină a ajuns de la 1,52€ la 1,21€ deci a scăzut cu 0,31€.(cei ce cred vor fi santificați!!)

Aici apar schimbările (ilogice dar adevărate)

În anul 2012 nici vorbă de criză petrolieră dar:

Barilul de petrol a ajuns la 115$ iar prețul la litru de benzină a ajuns de la 1,21€ la 1,72€ deci a crescut cu 0,51€.

Nimeni nu mai înțelege nimic, dar plătește căci altfel nu trăiește.

Așa ne păcălesc cei cu energia, căci ei țin lumea în mână și trebuie să dea NESĂTUILOR, adică acționarilor lor, bieți oameni prăpădiți care mănâncă icre beau șampanie și trăiesc (sub podurile) castelelor lor, dividente grase, căci altfel zboară din functie și ies din categoria NESĂTUILOR.

Asta ar fi întradevăr o catastrofă!!!!!

Să trăiască la fel ca cei pe care îi mulg!

Da ce sunt ei, boi sau vaci?

 

Curentul se scumpește razant pe Kw, benzina se scumpește razant pe litru.

Concernele care la ora asta sunt suprastatale, explică și se explică, fără să spună ceva, dar cresc și înfloresc, ca broasca din poveste (doamne dăi că aia a explodat).

Iar STATUL care este reprezentat prin ”aleșii poporului” nu face nimic pentru a-și apăra poporul de acest CANCER ARTIFICIAL pentru că:

-Încasează impozite grase pe această benzină.

-Nu are puterea să se lupte cu aceste concerne multinaționale.

-Catastrofele ecologice produse de aceste concerne, nu intră în sfera catastrofelor ecologice, ci sunt catastrofe naturale, deci intră în categoria, cutremure tsunami, erupții vulcanice, etc.etc.

-Și peste patru ani sunt din nou alegeri!!!

 

Deci oameni bun trebuie să înțelegeți, voi ne-ați ales, noi vă vrem binele, dar nici sinucigași nu suntem, că la noi e democrație, nu e Al Quaida!


Îți vine să strigi:

.....................................................................!

Mai bine taci că pe urmă te doare gâtul, lumea zice că ești nebun și tu trebuie să-ți cumperi Strepslis, deci să renunți la câțiva litri de benzină!!!

Și nu ești nebun!!!