ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

CÂMPIA TURZII A DOUA ZI DE SĂRBĂTOARE

 

Redactor Cristina OPREA

 

Astăzi 20 august, cea de-a doua zi de manifestări de sărbătoare în Câmpia Turzii a început cu o Şedinţă Festivă a Consiliului Local în care a fost primită o delegaţie din Ungaria. După încheierea acesteia a urmat o Paradă Festivă a cluburilor sportive şi a grupurilor artistice din municipiu ce sîa desfăşurat în centru, la Palatul Cultural ,,Ionel Floaşiu”. La acest eveniment fastuos, plin de culoare, muzică, şi dans au participat Primarul oraşului Câmpia Turzii Dorin Nicolae Lojigan, Viceprimarul oraşului Robert – Istvan Szabo, consilieri locali şi consilieri judeţeni.
Partea muzicală a paradei a fost asigurată de Trupa de Fanfară Promenada. Înainte de a începe recitalul am luat un scurt interviu
dirijorului fanfarei.
Cristina Oprea: Bună ziua. V-aş ruga să vă faceţi o scurtă prezentare pentru Radio Tv Unirea, Austria.
Sălăjean Radu Sorin: Mă numesc Sălăjean Radu Sorin sunt dirijorul Fanfarei PROMENADA al Centrului Cultural Municipal din Câmpia Turzii.
Activăm din 2001 cu o formaţie de copii, de tineri luaţi de la şcolile din oraş şi pregătiţi de mine în cadrul Centrului Cultural. Centrul Cultural este subordonat Primăriei Municipiului Câmpia Turzii.

 

Cristina Oprea: Ce repertoriu aveţi?
Sălăjean Radu Sorin: Repertoriul este destul de vast cuprinde piese de muzică populară, de muzică uşoară în orchestraţii de fanfară, marşuri, valsuri, absolut tot ceea ce poate cânta o fanfară. Sarcina noastră în cadrul Centrului Cultural este de a asigura fondurile muzicale pentru evenimentele cultural-patriotice din cadrul localităţii,  dar fanfara a participat la festivaluri internaţionale în colaborare cu trupe de majorete şi în felul acesta am fost la Malgrat del Mar în 2006 şi am luat  luat locul I la un festival internaţional. Am fost în Italia şi am luat o menţiune tot la un festival internaţional, am cântat într-un festival local fără premii, deci am fost pentru prezenţă, în Ungaria şi la festivalurile internaţionale din ţară la Galaţi, la Piteşti, la Bistriţa şi la festivaluri naţionale printre care se numără şi festivalul pe care îl avem noi la Câmpia Turzii în luna iulie şi la care participă fanfare doar din ţară.

 

Cristina Oprea: Pentru astăzi, de Zilele Municipiului Câmpia Turzii ce aţi pregătit?
Sălăjean Radu Sorin: Pot să vă spun că fanfara a început de ieri să concerteze, ieri a avut piese de muzică uşoară în orchestraţie de fanfară şi marşuri, pe scena amplasată în Parcul Mare al oraşului, iar astăzi pentru paradă am pregătit câteva piese cu caracter de paradă, marşuri şi câteva piese de muzică populară, care vor asigura fondul muzical pentru parada care se va desfăşura la Palatul Cultural ,,Ionel Floaşiu”.

 

Cristina Oprea: Şi pentru această toamnă, aveţi ceva nou în pregătire?

Sălăjean Radu Sorin: Fanfara urmează să participe la Festivalul Naţional de la Sighişoara, unde deasemenea au o tradiţie foarte bogată, aflându-se la ediţia a XII-a. Mai avem în plan, nu ştiu dacă se va putea realiza, datorită faptului că o parte din oamenii din fanfară lucrează şi sunt prinşi în activităţi industriale, în zona judeţului Cluj, dar dacă se va putea vom participa şi la Okober Fest la Bistriţa, unde deasemenea e un festival al distracţiei,al berii, un festival cu tentă germană, tot ce se va cânta va fi pe tentă germană.


Cristina Oprea: Ce vă doriţi dumneavoastră personal?
Sălăjean Radu Sorin: Îmi doresc ca toţi aceşti oameni pe care eu i-am ridicat de la nivel de şcoală să îşi creeze o carieră muzicală, să ajungă să cânte în formaţii mult mai performante decât ceea ce putem noi să realizăm la Câmpia Turzii şi am deja o bucurie, în proporţie de 80% au terminat cursurile unor şcoli populare de artă sau chiar am o fetiţa care a terminat chiar Conservatorul. Deci un început promiţător. Pentru mine personal îmi doresc aplauze de la cei ce ne privesc. Asta e cea mai mare dorinţă a mea. Restul facem totul pentru bucurie şi pentru sufletul nostru.

Mulţumindu-i domnului Sălăjean m-am retras într-un spaţiu de unde puteam să admir parada, dar să ascult şi muzica interpretată de fanfara câmpineană.
La paradă au participat următorarele trupele de dans MINI GENERATION, NEXT STEEP GENERATION, MINI T-GIRLS, trupa de mignorete BABY DOLLS, STRAR GIRLS, SWEET GIRLS, DREAM GIRS, trupa de majorete ANGELS, ansamblul folcloric ,,MUGURELUL”, ansamblul folcloric ,,ARDELEANA” dar şi din lumea sportului echipele cluburilor sportive din oraş, de tenis, echipa de fotbal, echipa de handbal.

 

IMG 3231

 

IMG 3232

 

IMG 3233

 

IMG 3234

 

IMG 3235

 

IMG 3236

 

IMG 3237

 

IMG 3238

 

IMG 3239

 

IMG 3240