ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Drumul Lung spre Cimitirul Vesel

 

Peter a reușit să organizeze deja 6 ediții ale unui festival simbolic denumit Drumul Lung spre Cimitirul Vesel.


Ce se întâmplă la acest festival?
Călătorul, turistul sau curiosul iubitor de cultură poate lua contact direct cu viața satului. Cu oamenii valoroși, frumoși din satul maramureșean. Cu obiceiurile, portul, cântecul și dansul lor. Cu viața reală, simplă și plină de farmec a Maramureșului. Cu satul viu.


Să vă zic încă una bună
: dacă anul trecut festivalul a ținut 2 zile, acum are 8 zile captivante. Începe pe 14 august și se încheie pe 21. Sunt 8 zile cu zeci de evenimente desfășurate în toate cele 63 de sate ale Maramureșului istoric.
Da, ați auzit bine. În 63 de sate. În perioada 14-21 august 2016, oriunde ați fi, nu sunteți departe de 4-5 micro-evenimente unde găsiți oamenii veritabili ai satului.

Veți găsi ateliere de cioplit lemnul, de tors lâna sau de țesut, de cântat la diverse instrumente, de făcut cruci albastre ca în Cimitirul Vesel cu Dumitru Pop Tincu, urmașul celebrului Stan Ion Pătraș, creatorul Cimitirului Vesel.

 

În serile de serile de 17, 18, 19 și 20 august veți avea parte de patru concerte într-un spațiu descris de Peter Hurley ca poate cel mai frumos loc din Maramureș, o poiană de deasupra de satul Bârsana (Bradova). Concertele sunt:

  1. 17 august (miercuri): Nicu Covaci
  2. 18 august (joi): Mircea Florian și DJ Vasile în deschidere
  3. 19 august (vineri): Grupul Iza
  4. 20 august (sâmbătă): Grigore Leșe

O zi, cea de încheiere (21 august 2016), este specială: se închide traficul în jurul Cimitirului Vesel pentru a găzdui pe străduțe toate satele Maramureșului. Va fi o hartă cu toate satele punctate și veți putea face o plimbare în tot Maramureșul într-o singură zi.

 

Sursa: http://drumliber.ro/drumul-lung-spre-cimitirul-vesel-maramuresul-intr-un-festival/

 

X8C0445