ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

,,FOTOETNOGRAFICA”
expoziţie de fotografie


În cadrul Casei de Cultură din oraşul Cavnic, Maramureş, pe data de 10 iulie 2016 a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie ,,FOTOETNOGRAFICA”, lucrările prezente fiind rezultatul vizual al Taberei Internaţionale de Fotografie organizată în oraşul Cavnic.


Expoziţia a fost organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Cavnic, a Casei Orăşeneşti de Cultură şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş. Participând cu fotografii de excepţie, mărturii ale păstrării tradiţiei în zonă sunt arţiştii: din Baia Mare - Felician Stăteanu, din Oradea - Adela Lia Rusu, Ovi D. Pop, din Ungaria - Kalman Holocsi, Tibor Kojtar, , din Cavnic - Elisabeta Veress.


La vernisaj au susţinut scurte alocuţiuni domnul Traian Mârza, preşedintele U.A.P., doamna Elisabeta Veress, artist plastic, domnul Radu Gheorghian, artist plastic şi domnul Felician Săteanu, artist plastic. La vernisaj au participat artiştii prezenţi în Tabăra ,,Elisabeta Art” dar şi locuitori ai oraşului Cavnic.
Cu acest prilej a fost deschisă şi Tabăra de Creaţie ,,Elisabeta Art” ediţia a III-a la care participă artişti Alba Iulia, Câmpina, Turda, Baia Mare, Sălaj.
Aşa cum afirma în deschiderea expoziţiei domnul Felician Săteanu ,,Participanţii la ,,Elisabeta Art” se pot şi documenta din aceste imagini create de fotografi din ţară şi străinătate. Expoziţia se cheamă ,,Fotoetnografica” este ediţia a XVI-a. După fiecare tabără de fotografie, facem o expoziţie itinerantă care circulă în ţară şi străinătate şi elaborăm şi tipărim un album. Albumul va cuprinde aceste lucrări pe care le vedeţi aici. Mă bucur că avem printre noi pe domnul Mârza Traian, preşedintele U.A.P. ”
Timp de o săptămână, între 11 iulie şi 17 iulie 2016, artiştii participanţi la aceast eveniment cultural vor lucra în zona minunată a Maramureşului, acolo unde tradiţia şi respectul pentru ea se

păstrează şi se oferă din generaţie, în generaţie.


Tabăra de creaţie este organizată de Uniunea Artiştilor Plastici, Asociaţia Culturală ,,Fisculaşul” Cavnic, Casa de Cultură Cavnic şi Centrul de Excelenţă ,,Porţile Nordului”, iar ca sponsori sunt Pensiunea Elisabeta din Cavnic şi Primăria oraşului Cavnic.


Tot în cuvântul său de deschidere, domnul Felician Săteanu afirma ,,sunt puţini oamenii atât de generoşi care să asigure pe propria cheltuială tabere de creaţie, în care să învite artişti din ţară şi din străinătate, am înţeles că în această ediţie vor participa artişti din Ungaria, deci iată că şi ,,Elisabeta Art” capătă caracter internaţional.”


De acest lucru m-am convins  personal, în momentul în care i-am cunoscut pe cei doi soţi Tiberiu şi Elisabeta Veress, persoane iubitoare de frumos ;i sus’in[toare a actului cultural autentic, mai ales că doamna Veress are şi un master în domeniul artelor, secţia din Baia Mare a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, din cadrul Centrului Universitar Nord.


Am să ofer, în viitoare articole scurte interviuri cu artiştii participanţi.

 

IMG 20160710 180851

 

IMG 20160710 180857

 

IMG 20160710 180935

 

IMG 20160710 181110

 

IMG 20160710 181356