ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Ultima zi a summitului N.A.T.O. la Varșovia


9 iulie a.c., ultima zi a summitului N.A.T.O. din Varșovia, capitala Poloniei a fost deosebit de încărcată cu evenimente. De dimineață Consiliul Atlanticului de Nord s-a reunit la nivel de șefi de state. Au fost semnate documente, s-au dat declarații, s-au ținut conferințe. Câteva nume ale celor care au susținut conferințe de presă : Andrzej Duda, președintele Poloniei,  Petro Poroșenko, președintele Ucrainei,  David Cameron, prim ministrul Regatului Unit al Marii Britanii, François Hollande, președintele Franței, Giorgi Margvelashvili, președintele Georgiei, Jens Stoltenberg, Secretarul General al N.A.T.O., Barack Obama, președintele S.U.A.                           

 

O concluzie foarte importantă a summitului N.A.T.O. de la Varșovia este Declarația de la Varșovia asupra Securității Transatlantice, emis de către șefii de state și șefii de guverne care au participat la întâlnirea Consiliului Atlanticului de Nord (8-9 iulie).                                         

 

În aceasta sunt recunoscute provocările de securitate (terorismul, acțiunile Rusiei în Ucraina care subminează ordinea bazată pe reguli în Europa, instabilitatea în Orientul Mijlociu și Africa de Nord), și e subliniat faptul că partenerii sunt solidari și acționează împreună. N.A.T.O. va continua să militeze pentru pace, securitate și stabilitate în întreaga regiune euro-atlantică conform principiilor conținute în Carta Națiunilor Unite.  Datorită deciziilor luate la Varșovia, N.A.T.O. va fi mai puternic în apărare și factori de disuasiune, și va face mai mult spre a proiecta stabilitatea dincolo de frontiere. Va crește eficiența apărării împotriva atacurilor cu rachete balistice, și măsurile luate de N.A.T.O. sunt proporționate și defensive, transparente și responsabile, fără a prezenta pericol pentru nici o țară. Dacă statele vecine sunt stabile, atunci suntem mai siguri se arată în document. N.A.T.O. este unit în solidaritate împotriva terorismului, care reprezintă un imediat și direct atac îndreptat împotriva națiunilor noastre și comunității internaționale. Pentru aceasta N.A.T.O. va face un pas înainte în dialogul politic și cooperarea practică cu partenerii săi din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. N.A.T.O. va spori antrenamentul și capacitatea de construire pentru Irak și va furniza echipament aviatic N.A.T.O. AWACS pentru susținerea Coaliției Anti-ISIL. De asemenea, va fi acordată atenție și crizei imigranților și refugiaților din Marea Egee. Parteneriatul strategic între N.A.T.O. este esențial tot mai mult pentru siguranța statelor membre și zonei euro-atlantice. N.A.T.O. va continua să urmeze "politica ușilor deschise" care a întărit Alianța și a contribuit la securitatea euro-atlantică. Cel mai nou membru al N.A.T.O. este Muntenegru.  Secretarul General al N.A.T.O. , Jens Stoltenberg a mulțumit guvernului Polonez și locuitorilor din Varșovia pentru găzduirea evenimentului, afirmând că N.A.T.O.  este dedicat să își continue proiectele.                             

 

Varșovia este un oraș minunat, care a găzduit într-un mod excelent Summitul N.A.T.O., oferind condiții excelente de siguranță și manifestând la maxim ospitalitatea poloneză. Summitul N.A.T.O. desfășurat la Varșovia reprezintă un pas imens pentru securitatea și stabilitatea regiunii euro-atlantice și dincolo de ea.

 

Corespondent acreditat la N.A.T.O. : Tatomir Ion-Marius      
Fotografii: Tatomir Ion-Marius                             

 

00 c

 

01 polonia turcia

 

02polonia nato

 

03 polonia nato

 

05 uk david cameron

 

06 ukraine nato

 

07 president poland

 

08 barack obama

 

09 barack obama

 

011 barack obama