ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Declarație comună NATO-UE semnată la Varșovia


Pe data de 8 iulie, a.c., la Hotelul Hilton din Varșovia, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și Jens Stoltenberg au semnat o declarație comună pentru a da un nou avânt și un nou conținut parteneriatului strategic N.A.T.O.- U.E. În document se menționează faptul că parteneriatul se va desfășura în spiritul unei deschideri reciproce complete și în acord cu autonomia luării de decizii și procedurilor organizațiilor semnatare, fără a prejudicia caracterul specific al securității și a politicii de apărare a niciunuia dintre membri. Declarația este o abordare la provocările din Est și Sud cu care se confruntă comunitatea euro-atlantică pentru a ridica nivelul de siguranță al cetățenilor, și se va realiza printr-o mai strânsă cooperare între N.A.T.O. și U.E.                                                              

 

"Avem nevoie de noi căi de cooperare și un nou nivel de ambiție, deoarece securitatea noastră este interconectată; pentru că împreună putem mobiliza o gamă largă de instrumente cu care să răspundem provocărilor cu care ne confruntăm, și pentru că trebuie să folosim resursele în modul cel mai eficient. Un N.A.T.O. mai puternic și o U.E.  mai puternică se consolidează reciproc. Împreună acestea pot oferi mai bine siguranță în și dincolo de Europa."                                                                                    

 

De asemenea s-a precizat că este nevoie de creșterea capacității de contracarare a amenințărilor hibride, conlucrarea în domeniul analizei, prevenției și detectării lor timpurii, prin schimb de informații și cooperare în comunicarea strategică și răspuns.                              

 

Declarația comună a fost semnată la Varșovia în 3 exemplare.
Corespondent acreditat la N.A.T.O. : Tatomir Ion-Marius


DSCN3762


DSCN3767


DSCN3769


DSCN3770


DSCN3771


DSCN3772


DSCN3773


DSCN3774


DSCN3784


DSCN3801


DSCN3802


DSCN3803