ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Organizarea, de către Misiunile României și Republicii Singapore la ONU, a dezbaterii cu tema „Diseminarea celor mai bune practici privind implementarea tratatelor multilaterale”


La 30 iunie 2016, Misiunile Permanente la ONU ale României și Republicii Singapore au organizat o dezbatere deschisă pe tema „Diseminarea celor mai bune practici privind implementarea tratatelor multilaterale”, eveniment care s-a bucurat de o participarea numeroasă din partea reprezentanțelor diplomatice ale statelor membre ONU.
Reprezentantul Permanent al României, ambasadorul Ion Jinga, a participat în dubla calitate de vorbitor principal și moderator al discuțiilor. In intervenția sa, diplomatul român a prezentat experiența României în domeniul implementării tratatelor multilaterale, arătând că: “Tratatele multilaterale consolidează universalitatea normelor de drept internațional și oferă certitudine privind drepturile si obligațiile statelor, fiind elemente esențiale pentru promovarea domniei legii. Tratatele multilaterale  facilitează, totodată, soluționarea pașnică a disputelor între state. Nu in ultimul rând, ele ajută la clarificarea structurii relațiilor internaționale și favorizează dezvoltarea unei ordini globale predictibile și echitabile. Tratatele multilaterale și domnia legii sunt elemente critice pentru dezvoltarea socială și economică a statelor. Asistăm astăzi la o proliferare a acestor tratate  în multiple domenii, ceea ce transformă dinamica relațiilor internaționale și contribuie la stabilitatea ordinii de drept internațional.”
Ambasadorul Ion Jinga a prezentat cadrul legislativ care reglementează implementarea tratatelor multilaterale în România, precum și prioritățile țării noastre la debutul mandatului de membru al Comisiei ONU pentru Dreptul Comercial International (UNCITRAL), în perioada 2016 – 2022, subliniind că: “România se va implica activ, alături de celelalte state membre ale UNCITRAL, în soluționarea unor teme precum revizuirea notelor privind normele de arbitraj, reducerea obstacolelor juridice pentru întreprinderile mici și mijlocii, și soluționarea online a litigiilor care reglementează înregistrarea tranzacțiilor on-line.”
Răspunzând unei sugestii din partea participanților, a prezentat, succint, etapele aderării României la Uniunea Europeană și procesul prin care țara noastră a transpus în legislația internă acquis-ul comunitar.
La eveniment au mai susținut intervenții ambasadorul Republicii Singapore la ONU, doamna Karen Tan, Jeffrey Chan, adjunct al avocatului general din Singapore, care a prezentat experiența națională în domeniu,  Edric Selous, directorul Unității Rule of Law din cadrul Biroului Executiv al Secretarului General ONU și Renaud Sorieul, secretarul Comisiei ONU pentru Dreptul Comercial Internațional (UNCITRAL), care au evidențiat sprijinul oferit de ONU în procesul de punere în aplicare a tratatelor multilaterale în general, precum și în contextul specific al UNCITRAL.  
Dezbaterea, organizată de Misiunile României și Singapore la ONU pe tema experiențelor naționale în implementarea tratatelor multilaterale, este prima de acest gen care are loc la ONU în anul 2016. Interesul larg de care se bucură acest subiect este justificat de includerea sa pe agenda celei de a 71-a sesiuni a Adunării Generale ONU, care va debuta în luna septembrie a.c..

 

comunicat de presa

 

singapore

 

 

singapore2