ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Ziua Naţionala şi Sărbătoarea Hramului la Wiener Neustadt

 

Acest frumos sfârşit de noiembrie  a fost bogat în evenimente pentru comunitatea romanesca din Wiener Neustadt. Timp de trei zile romanii au avut parte de un program foarte frumos organizat de  "Cercul Cultural Româno-Austriac Unirea” condus de domnul Ioan Godja si Parohia Greco Catolica Sf. Andrei reprezentata de Pr. Ioan Iulian Hotico.
Vineri seara au fost lansări de carte ale unor poeti si scriitori din Romania, expoziţie de picturi si un program artistic.

Sâmbăta seara s-a sărbătorit Ziua Nationala a Romaniei. La spectacol au participat: Corul Solemnis din Bucureşti, Sorina Bloj, Magdalena Puşcaş, Florin Filimon, Maria Neag şi alţii.

Invitatul de onoare a fost maestrul Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei “Lăutarii” din Chişinău.

Duminica s-a celebrat Sfânta Liturghie avându-l alături de noi pe Pr. Alexandru Dumitru Suciu de la Graz şi pe diaconul Felician Vladu. S-au binecuvântat icoanele donate de familia Godja, membra de baza a comunităţii şi crucea de altar donata de familia Tinc. Răspunsurile au fost date de corul Solemnis din Bucureşti. Părintele paroh romano-catolic Karl Pichelbauer a fost şi el prezent, primind din partea comunităţii româneşti diploma de onoare şi o icoana ca semn de mulţumire pentru sprijinul acordat.

La agapă, bucatele i-au copleşit pe cei prezenţi. Gulaş, sarmale, platouri cu bunătăţi şi din nou ...surprize! Răzvan Roşu a venit la colindat şi lumea i-a răsplătit colinda. Alături de credincioşii cei buni L-am slăvit pe Dumnezeu şi i-am mulţumit pentru toate cele ce ni le-a dat.

Următorul eveniment al comunităţii româneşti din Austria este Sfânta Liturghie din Domul Sfântul Ştefan. Invitat special este corul Seminarului Pio Romeno din Roma.

 

Pr. Ioan Iulian Hotico


DSC 0222


DSC 0225


DSC 0297


P1100393


Viena, 26-29 noiembrie 2015 164