ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Experții și studenții din domeniul tehnologiei informației față în față

 

Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Austria a organizat evenimentul ”Meet the IT Experts” vineri, 20 noiembrie 2015, la Institutul Cultural Român din Viena. Evenimentul se face parte din seria rundelor de discuții cu români reputați din Austria și a fost dedicat domeniului tehnologiei informației. Invitații speciali au fost Cornel Șandru, ICT Director al BenQ Austria, și Marinel Alangiu, Deputy Director pentru ICT Services al OSCE. Aceștia au împărtășit din experiența profesională și din secretele din spatele succesului lor celor 20 de personane interesate să urmeze o carieră în acest domeniu.

Evenimentul a fost deschis cu o întrebare orientativă legată de pregătirea academică a experților, de întreaga lor experiență profesională și de profesia curentă. Cornel Șandru a urmat cursurile Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universității Politehnice din Timișoara și a lucrat într-o organizație non-guvernamentala până în anul 2001 când s-a alăturat firmei BenQ Austria. El este de părere că activiteatea în domeniul ICT necesită multă atenție deoarece „trăim într-o lume care pare sigură, dar este, de fapt, extrem de înșelătoare.” Marinel Alangiu a absolvit Facultatea de Electronica, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice București, a lucrat ca asistent universitar în cadrul aceleași instituții și a avut un contract de cercetare științifică în Statele Unite ale Americii.  Mai apoi, el și-a început activitatea în domeniul Software.

Experții din domeniul tehnologiei informației au adus în discuție importanța pregăririi academice și a abilităților necesare pentru a excela în acest domeniu. Marinel Alangiu este de părere că ”este de ajuns să ai o afinitate pentru domeniul IT”, oferind exemplul lui Bill Gates sau al lui Steve Jobs care nu au făcut studii universitare. Cornel Șandru s-a arătat nostalgic după entuziasmul pentru partea creativă a IT-ului specific anilor 90, subliniind faptul ca partea de securitate necesită un spirit analitic dezvoltat. De altfel, experții au convenit că ambiția și răbdarea sunt factori decisivi în determinarea succesului în domeniu lor de expertiză.  

Discuția s-a îndreptat ulterior către avantajele și dezavantajele unei cariere în domeniul tehnologiei informației. Deși tehnologia informației este un domeniu palpitant și dinamic, totul șe desfășoară într-un mod extrem de rapid și intervin schimbări neașteptate care necesită măsuri eficiente. De aceea, lucrul în echipă este esențial, iar o bună colaborare și înțelegere între membrii acesteia aduce de cele mai multe ori un sentiment de satisfacție grozav. Corneliu Șandru consideră că domeniul tehnologiei informației ”se potrivește spiritului românesc: suntem inteligenți și avem o logică extrem de bună. Voi sunteti generația tânără, iar IT-ul vă aparține în totalitate!” Acesta le-a sugerat tinerilor să se îndrepte către gaiming pentru că identitatea de consumator a individului nu se va schimba niciodată, în timp ce Mirel Alangiu a fost de părere că profesia de data scientist reprezintă o oportunitate incredibilă, dar presupune o pregătire intensivă în matematică și statistică.

Evenimentul ”Meet the IT Experts” le-a adus experților siguranța că viitorul tehnologiei informației este în mâini bune, iar tinerilor aspiranți încrederea că vor excela în acest domeniu.

 

Raluca Maria BobuţanuDSC 1196


DSC 1202


DSC 1213