ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

stoenescu

 

Dan Stoenescu – Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, propus astăzi, 14 noiembrie 2015, de către Prim-ministrul desemnat, domnul Dacian Cioloș – s-a născut în ziua de 4 noiembrie 1980 în orașul Constanța și este un diplomat român, jurnalist, eseist care a predat la Universitatea din București și la Institutul Diplomatic Român.

Domnul Dan Stoenescu a absolvit în 2003 „Austin College” din Texas, SUA, cu o diplomă de licență în Studii Internaționale, iar în 2005 a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. Dan Stoenescu a absolvit, printre altele, cursuri post-universitare cu specializarea Migrație Forțată și Studii asupra Refugiaților, la Universitatea Americană din Cairo (2006) și are un doctorat în științe politice, acordat de Universitatea din București (2009).
După ce a lucrat în calitate de diplomat în Madrid și în Beirut, a fost președinte al EUNIC (European Union National Institutes for Culture) în Liban, pentru două mandate consecutive. Înainte de a intra în diplomație a lucrat în Egipt la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) și la Organizația Internațională pentru Migrație (IOM) în Cairo.
 Ministrul propus Dan Stoenescu a scris mai multe cărți, eseuri și articole despre Lumea Arabă, iar interesele sale academice includ naționalismul arab și identitatea islamică. Pe parcursul carierei sale diplomatice a militat pentru drepturile românilor din diaspora și pentru păstrarea limbii, culturii și identității românești în afara granițelor.

Viitorul Ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu vorbește fluent limbile engleză, franceză, italiană, portugheză, spaniolă și limba arabă.


Mihai ANTHONY,
Jurnalist & literat