ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Al 66-lea Congres Internațional de Astronautică (IAC),
12 - 16 octombrie 2015, Ierusalim, Israel


În perioada 12 - 16 octombrie 2015 va avea loc al 66-lea Congres Internațional de Astronautică, la Ierusalim, Israel.
https://www.youtube.com/watch?v=ElltQ4Ydw48


Congresul este organizat de către Federația Internațională de Astronautică (IAF) și partenerii săi, Institutul Internațional de Drept Spațial (IISL) și  Academia Internațională de Astronautică (IAA), gazduit de Agenția Spațială Israel.
Acest eveniment, intitulat ”NU EXISTĂ FRONTIERE ÎN SPAȚIU”, este deschis pentru jurnaliști, pentru toți participanții IAC și este organizat de Lockheed Martin Corporation.
În anul 1951 s-a înfințat Federația Internațională de Astronautică (IAF), în urma inițiativei unor entuziaști ai zborurilor cosmice. România este reprezentată din 1961 de Comisia de astronautică a Academiei Române. Președinte – fondator a fost ales regretatul academician Elie Carafoli, până la trecerea în neființă (1901-1983).
La al 17-lea Congres Internațional de Astronautică (10-16 octombrie 1966) de la Madrid, specialiști din toată lumea l-au aplaudat ”la scenă deschisă” pe reprezentantul țării noastre, prof. dr.ing. Elie Carafoli care a stârnit entuziasmul elitei spațiale cu o comunicare științifică de excepție, care prezenta în premieră activitatea unui constructor medieval de rachete, sasul sibian Conrad Haas (1509-1576), conform unui manuscris descoperit în Arhivele Statului de la Sibiu, aflat astăzi la Muzeul de Istorie al României din București. După mai multe cercetări făcute de specialiști, abia în anul 1961 s-a descoperit că secțiunea sa finală, paginile 112 până la 370 cuprind un adevărat tratat de tehnică a rachetelor.(http://www,jurnal.ro).
La Congresul de anul acesta, 2015, asemenea anilor din urmă, va fi prezent singurul cosmonaut român, Dr.ing. Dumitru – Dorin Prunariu.
Federația de Astronautică, Academia Internațională de Astronautică și Institutul Internațional de Drept Spațial organizează anual congrese cu reprezentare mondială. Mai multe informații despre al 66-lea IAC, citiți aici: http://www.iac2015.org/


Membrii de presă sunt invitați să se înregistreze pentru a se asigura că primesc acreditare. Confirmarea înregistrării se va trimite la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   Pentru mai multe informații vă puteți adresa la: Silvia Antolino, Communications Manager, Federația Internațională de Astronautică (IAF), Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Acum 21 de ani în urmă, la Ierusalim, s-au desfășurat lucrările celui de-al 45-lea Congres de Astronautică.
Fizic, Israelul este o țară mică dar din punct de vedere al științei și tehnologiei spațiale este considerat un lider global. Are mult de oferit comunității spațiale internaționale. Țara dispune de o abundență de istorie, semnificație religioasă pentru mai multe credințe diferite, oportunități de high-tech, peisaje de excepție. Locul oferă participanților la Congres o experiență unică, inclusiv sesiunile științifice și academice, adunări sociale și evenimente, turism de excepție, logistică pe măsură și altele.

 

IAC este un eveniment al anului, care acoperă toate sectoarele și subiectele de Spațiu. Oferă tuturor cele mai recente informații de Spațiu dar mai presus de toate, contacte și potențiale parteneriate. În fiecare an IAC schimbă țara, tema și organizatorul local ca să pernită tuturor a afla mai multe lucruri și să fie o parte din scena spațiului mondial.
La acest Congres sunt așteptați mai mult de 3500 de participanți, inclusiv câteva sute de delagați și expozanți.

Lucreția Berzintu


Congresul International de    Astronautica,2015,Ierusalim


Dumitru Dorin Prunariu, sept.2015