ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Duminica popoarelor 2015, sub semnul imigrației

 

La Viena – și în alte numeroase comunități religioase (Gemeinde) din Austria – s-a serbat, în ziua de 27 septembrie a.c., ”Duminica popoarelor 2015”. Tradiționalul eveniment religios catolic a stat anul acesta sub semnul imigrației milioanelor de sirieni, afgani, irakieni care părăsesc locurile natale pentru a se refugia în Europa, mai bine zis în Germania, pentru că într-o altă țară europeană mai săracă, precum ar fi România, Ungaria, Bulgaria, Grecia etc.,  nu dorește nici un imigrant islamist să solicite azil.

Sub moto-ul „Kirche ohne Grenzen, Mutter aller” (Biserica fără granițe, mama tuturor), mai mulți preoți de la Bisericile: albaneză, cehă, croată, engleză, franceză, italiană, poloneză, română (greco-catolică), slovacă, slovenă, spaniolă și ungară, în frunte cu Episcopul vienez Dr. Franz Scharl, au celebrat, timp de peste 2 ore, o slujbă în Catedrala metropolitană Ștefans Dom, la care au luat parte peste 5.500 de credincioși și turiști. Nici o Biserică ortodoxă din Austria nu a fost reprezentată la ”Duminica popoarelor 2015”.
Preotul paroh al Bisericii ”Canisiuskirche” din Viena, Dr. Johannes Gönner, Rector al institutului  ”ARGE Weltkirche”, a salutat participanții la slujba festivă, la care și-au dat concursul și: corul comunității maghiare, școala spaniolă, corul comunității croate, școala românească, școala cehă, interpreții români de operă Ileana Tonca și Bogdan Gabriel Popescu. Soprana Ileana Tonca, de la Opera de Stat din Viena – care a aprticipat, la acest eveniment, împreună cu soțul și cu cele două fetițe ale lor – a transmis și un mesaj (în limba română) tuturor politicienilor țărilor membre ale Uniunii Europene de a se îngriji de soarta sutelor de mii de imigranți care au nevoie de hrană și de adăpost.

După mesajul transmis de către trimisul Papei Franziskus, arhiepiscopul italian Francesco Montenegro, Rectorul Johannes Gönner a rostit cuvântul de încheiere și a invitat participanții la o agapă, în curtea Episcopiei din Viena, unde s-a desfășurat un frumos program cultural - cu muzică și dansuri din tradiția țărilor participante - și unde s-au servit diferite specialițăți culinare și băuturi, specifice țărilor care au organizat ”Duminica popoarelor 2015” la Viena.


    Mihai ANTHONY, Jurnalist & Literat,
Membru al Presseclub CONCORDIA și al UZPR

 

Wien, Sonntag der Völker 27.09.2015, 1

 

Wien, Sonntag der Völker 27.09.2015, 2

 

Wien, Sonntag der Völker 27.09.2015, 3

 

Wien, Sonntag der Völker 27.09.2015, 4

 

Wien, Sonntag der Völker 27.09.2015, 5

 

Wien, Sonntag der Völker 27.09.2015, 6