ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Corneliu Vadim Tudor a murit.

 

Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare (din anul 1991), în vârstă de 65 de ani, a murit în ziua de luni, 14 septembrie 2015, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei din București.
 
Corneliu Vadim Tudor a murit. Gheorghe Funar, unul dintre mai vechii colaboratori ai „Tribunului“, a aflat de la membrii PRM din Bucureşti despre moartea acestuia. Deşi de doi ani - de când Funar a ajuns preşedintele PRM - între cei doi a intervenit o ruptură şi nu-şi mai vorbeau, clujeanul spune că vestea morţii lui Vadim l-a şocat, că nu se aştepta şi spera că-şi va reveni. Acesta transmite condoleanţe familiei îndoliate. – publică ziarul Adevărul.
Gheorghe Funar, preşedintele a făcut următoarea declarație despre adversarul său politic: ”Îmi pare tare rău că a trecut la Domnul prea devreme. Peste puţin timp, pe 28 noiembrie, ar fi împlinit 66 de ani. Fiind un patriot deosebit am colaborat în plan politic cu Cormeliu Vadin Tudor, încă din toamna lui 1992, când am fost ales preşedinte al PUNR şi el era preşedintele PRM. Am colaborat şi susţinut formarea Guvernului Nicolae Văcăroiu. Între 1992-1996 am susţinut acest guvern, iar în toamna lui 1998, la rugămintea lui Corneliu Vadim Tudor, şi după ce s-a pus la cale lichidarea PUNR, am trecut la PRM ca secretar general al partidului. Timp de 15 ani am colaborat foarte bine cu Vadim Tudor în conducerea partidului. Am avut şansa să fim împreună şi în Senatul României, în mandatul 2004-2008, unde am colaborat excelent. „E o mare pierdere pentru naţionalismul românesc această plecare totală a lui Corneliu Vadim Tudor”.
Întrebat ce aprecia la Corneliu Vadim Tudor în calitate de politician, Funar a răspuns:
 ”A avut fermitate şi a fost un foarte bun orator în Parlament, la adunările publice şi la întâlnirile electorale. În Senat erau aşteptate cu foarte mare interes, în fiecare zi de luni, după-amiaza, când luau cuvântul doi mari oratori: Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor”.  
Gheorghe Funar susţine că mai aprecia la Vadim Tudor felul în care spunea lucrurile pe nume : ”În multe momente din viaţa politică românească din ultimii 25 de ani, Corneliu Vadim Tudor s-a dovedit a fi un politician de curaj, care nu i-a menajat atunci când a fost cazul, când au greşit, pe toţi cei care s-au aflat în funcţii publice importante, fie ei preşedinţi ai României, politicieni, preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, şefi ai serviciilor secrete”. În ultimii 2 ani, relaţiile dintre Funar şi Vadim Tudor s-au răcit.
”În urmă cu doi ani, am constatat împreună cu mulţi lideri PRM din mai multe judeţe că Vadim a început să facă tot mai multe greşeli politice şi că a contribuit decisiv la scoaterea PRM-ului din Parlament. Din păcate, acolo, la Bucureşti, nu s-a înconjurat şi nu a reuşit să-şi ţină aproape oamenii de mare valoare din PRM. Şi, de aici, a scăzut încrederea simpatizanţilor în PRM. (...) Uneori nu era prea atent cu cuvintele pe care le adresa către cei apropiaţi” - a declarat Gheorghe Funar pentru ziarul ”Adevărul”.

"Vadim era un suferind de inimă mai vechi, care azi dimineață a făcut un infarct. A fost dus la Spitalul Militar, medicii au luptat îndelung pentru a-l echilibra și nu s-a putut. Inima lui nu a putut să facă față. S-a stins la o varstă atât de mică. Avea diabet. Se pierde un mare patriot, un om de o cultură impresionată, care are un loc de seamă în cultura românească. Un ocupant de marcă printre pamfletarii litreraturii romăne", a spus reputatul jurnalist Florin Condurățeanu la Romania TV.


News/Eveniment:
A murit Corneliu Vadim Tudor. A avut el o premoniţie? Ultimul său poem publicat:

 „Hai, Moarte, să bem o cafea!“

Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.

Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?

E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce cîştigi?

Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?

Hai să-ţi ghicesc în cafea
E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.

Eşti tot timpul în criză de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce să fim noi duşmani?
Eu te-nţeleg cel mai bine.

Lumea te aplaudă de departe
În zvon de corridă, olé!
Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
Să văd: după tine ce e?

Acum eşti captivă la mine
Am vrut să-ţi arăt, draga mea
Că nu-mi este frică de tine:
Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.


Corneliu Vadim Tudor
Noaptea de duminică spre luni – 6 spre 7 septembrie 2015

 

 

vadim1
Corneliu Vadim Tudor supranumit “Trubunul”
 

vadim2
Corneliu Vadim Tudor a murit.  „Tribunul“ şi Gheorghe Funar (FOTO: Mediafax)