ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

A 8-a Conferinta Internationala UNIFERO Inc., CRAIOVA 2015

 

UNIFERO Inc. este o organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală, înregistrată la Biroul Secretariatului de Stat al Statului Georgia, USA in 2007, afiliata prin activitate la Naţiunile Unite , recunoscută atât în Statele Unite, în Comunităţile Româneşti de peste hotare, cât şi în România. Abrevierea derivă de la combinarea sintagmelor - Uniunea Internaţională si Femeile Române, si urmareste imbunatatirea statutului femeii nu doar romane ci a femeii in general. UNIFERO Inc, are ca fondator şi preşedinte pe doamna prof. Smaranda CAZAN - LIVESCU, English si ESOL Specialist, Fulbright Scholar, University of Virginia Instructor, careia i se alatura Biroul Director, Secretar General I Prof. Paraschiva ABUTNARITEI (RO), Secretar General II Ing. Dorina DEUTCH (IS) si conducerea filialelor din Romania si Israel, urmind ca altele aflate in proiect sa sustina activitatea organizatiei.
    "De la Vatra-Dornei la Atlanta, apoi Iaşi, Piatra -Neamţ, Bucureşti, Viena, Timişoara şi acum Craiova, organizaţia noastră şi-a autofinanţat evenimentele din Salariile şi pensiile membrilor şi participanţilor, cu susţinerea unor edituri / tipografii (REEA), primării sau consilii judeţene , mai mari sau mai mici", spune preşedintele UNIFERO în Caietul - Program al celei de-a opta Conferinţe Internaţionale a UNIFERO Inc. (www.unifero.net )
    Activitatea de la Craiova (24-26 iulie 2015) desfasurata in incinta primitoare a Bibliotecii Judetene “Alexandru si Aristia AMAN”, avind tema -Educaţia Femeilor -Un beneficiu imens pentru Familie şi Comunitatea Globală s-a bucurat de concertul deosebit sustinut de Ovidiu SCRIDON, compozitor de stihuri si muzica (Bucuresti), si de prezenta poetilor Liviu JIANU si Gh. RADUCAN..
    Pentru participantii la Conferintele Internationale cit si pentru familia Smaranda si Lucian LIVESCU, UNIFERO  este un alt "Acasă", care include aici întâlniri cu oameni de stat sau de seamă ai societatii romanesti si internationale,  promovarea culturii şi tradiţiilor româneşti, vernisaje de expoziţii, lansări de carte, spectacole în scop de caritate, recunoaşterea brandurilor vechi şi noi romanesti în muzică, economie, istorie, geografie, câştigarea respectului femeii ca om în societate, în business, promovarea sănătăţii de tip naturist, dobândirea  unui statut demn  de vremurile pe care le traversăm. La fel de importante sint atitudinea UNIFERO pentru asigurarea respectarii drepturilor omului, ale femeilor romane sau de alte etnii si nationalitati, ale familiilor si suporterilor acestora dar si incurajarea elevilor si tineretului catre o cercetare spre cunoastere a culturii nationale.

    "La o ceaşcă de discuţii", a fost anul acesta, genericul Salonului creativ, la care au participat tineri şi adulţi reuniţi sub pana desenului şi a scrisului.
    
Cele două secţiuni, Arta Plastica şi Creaţie Literară, copii şi adulţi , concursuri, au adunat şi concurenţi din Arad, din dorinţa de a câştiga "DIAMANTE SPIRITUALE"-titlul concursului.
La Secţiunea Creaţie literară - elevi, au fost trei participanţi din Arad care s-au inscris in lista premiantilor din alte zone ale tarii si de peste hotare. Ei au obtinut următorul palmares:
    Alexandra Tudorescu, Colegiul "Naţional Moise Nicoară", Locul III, profesor coordonator Radu Savulov
    Ioana Crişan-Colegiul Naţional "Moise Nicoară", Menţiune, profesor coordonator Radu Savulov
    Kamp Claudiu -Colegiul Economic, Menţiune, profesor coordonator, Mira Odagiu
    La Secţiunea Creaţie Literară adulţi, publicată sau nepublicată în volume, constând din poeme, proză, eseu, eseu critică literară, cel mai numeros grup înscris în competiţia numărând peste o sută de lucrări ale participanţilor, a fost cel arădean cu nouă adulţi şi trei elevi.
    Juriul a deliberat următoarele rezultate :
Carina Baba Ienăşel, Geanina Iovănescu, Mira Odagiu, Laura Orban, Eugenia Ponta Pete, Nataşa Roman - Menţiune
    Sava Sifora - Arad cu reşedinţa in Viena -Locul II
    Lucia Bibarţ - Locul I
    
Marele Premiu şi Diploma de Excelenţă i-a fost conferit doamnei Florica Ranta Cândea.


    Criteriile de notare au fost următoarele- Cursivitate în scris, Figuri de stil, Corectitudine lingvistică, Frumuseţea ideii, Originalitate.
    În numele Salonului Gutenberg cât şi al concurenţilor, sincere mulţumiri   organizatorilor şi felicitări tuturor participanţilor încununaţi cu aceste frumoase premii.

 

unifero2