ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

CONCORDIA Ball 2015

 

În Curtea Arcadelor si în Salile Primariei Vienei (RATHAUS), decorate festiv, s-a desfasurat vineri, 19 iunie 2015, Balul traditional al Clubului de Presa CONCORDIA (Uniune a Ziaristilor Profesionisti si a Scriitorilor din Austria), initiat în urma cu peste 150 de ani, ultimul si unul din cele mai frumoase baluri ale sezonului 2014-2015.

CONCORDIA BALL 2015 a avut drept Motto”Estul întâlneste Vestul”, o extindere globala a actiunii “Building Bridges”, cu scopul întaririi legaturilor de prietenie si al înmultirii schimburilor culturale pe întregul Pamânt, al “construirii” unor poduri de legatura pe plan cultural-artistic între toate tarile lumii pentru consolidarea si apararea pacii pe Planeta Albastra. Prezenta unor artisti din Asia de Est (China si Thailanda), invitati la CONCORDIA BALL 2015, a prilejuit celor ca. 2.500 de participanti – diplomati, reprezentanti de seama ai vietii politice, economice, cultural-artistice si sportive austriece, scriitori, jurnalisti – ocazia de a cunoaste pe viu artele orientale – în domeniul dansului, muzicii, design-ului, sculpurii în fructe etc –, de pe aceste meleaguri îndepartate.
“Daca în 1863 primul Bal al Clubului de Presa CONCORDIA, care s-a desfasurat în  Sofiensäle, oferea jurnalistilor posibilitatea de a se întâlni si de a discuta probleme de afaceri cu nobilimea vremii, în ultimii ani CONCORDIA Bal îmbina nobletea si eleganta balurilor de alta-data cu actiunile caritative, de strângere de fonduri pentru realizarea unor proiecte social-umanitare” – a  afirmat, în cuvântul de deschidere, Dr. Andreas Koller, presedintele Clubului de Presa CONCORDIA. Mag. Sonja Wehsely, Consilier Municipal cu probleme de sanatate, a transmis un cuvânt de salut din partea Primarului Vienei, multumind jurnalistilor pentru munca deosebit de importanta pe care ei o depun în folosul societatii. Anul acesta a fost desemnata, pentru prima oara, si o Ambasadoare a Balului, în persoana jurnalistei Uschi Pöttler-Fellner, fondatoarea si conducatoarea mai multor reviste si ziare renumite din Austria. Ziaristul si scriitorul german, de origine irakiana, Najem Wali – detinator al premiului Bruno Kreisky pentru carte politica – a fost invitatul de onoare al Balului CONCORDIA 2015.
Dupa intonarea Imnului de Stat al Austriei si a Imnului Uniunii Europene, cele 64 de perechi de tineri, care formau Comitetul de deschidere, au prezentat primele doua dansuri: “Galopul chinezesc, op. 20” de Johann Strauß-tatal si “Valsul frunzelor diminetii, op. 279” de Johann Strauß-fiul. Au urmat dansuri originare thailandeze si o prezentare de moda a tânarului designer thailandez iCONiC; dansul, muzica si voia buna continuând pâna la miezul noptii, când s-a dansat celebrul “Fledermaus-Quadrille 1-6 op.363” de Jonann Strauß-fiul.
CONCORDIA BALL 2015 s-a desfasurat, si dupa miezul noptii, în aceeasi nota eleganta, relaxanta, de interculturalitate si bun gust. Violonista Deng Xiaomei, împreuna cu ansamblul ei, a interpretat (la vioara cu doua corzi) melodii traditionale chinezesti. Interesantul program a fost moderat de jurnalista Claudia Schanza si de coreograful Chris Lachmuth, iar întreaga organizare a Balului a fost coordonata de Dr. Astrid Zimmermann, Secretar-general al Clublului de Presa CONCORDIA.

Evenimentul s-a încheiat în zorii zilei de sâmbata, 20 iunie 2015, însa aceasta traire minunata va ramâne, pentru mult timp, în mintea si în inima noastra, a celor care am acceptat invitatia Clubului austriac de Presa de a petrece câteva ore la CONCORDIA BALL 2015.


ORBÁN Ágnes Mária

Redactor RTVUnirea

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 3

 

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 4

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 5

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 8

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 11

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 12

 

CONCORDIA BALL 2015, Foto 13