ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Vienna Energy Forum 2015

 

Cel de-al 4-lea Forum bienal al energiei „Vienna Energy Forum 2015“, orientat pe tema “Sustainable Energy for Inclusive Development” (“Energie durabila pentru o dezvoltare  totala”) are loc în Palatul Hofburg de la Viena – în zilele de 18, 19 si 20 iunie 2015 – si este organizat de: UNIDO (Organizatia de dezvoltare industriala a Natiunilor Unite), ADA (Agentia de dezvoltare austriaca), IIASA (Institutul International pentru aplicarea sistemelor de analiza), SE4ALL (Energie durabila pentru toti – o initiativa din anul 2010 a secretarului general ONU Ban Ki-moon) si Ministerul Federal al Integrarii si Afacerilor Externe al Austriei, împreuna cu alti 12 parteneri.

Dupa Conferinta de presa de la orele 08:15 – tinuta de dl. Michael Linhart, Secretar general al Ministerului de Externe al Austriei; dl. Li Yong, Director general UNIDO; dl. Martin Ledolter, Director general ADA; dl. Profesor Nebojsa Nakicenovic, Director general IIASA; dl. Mohinder Gulati, Manager SE4ALL si dl. Mikhail Evstafiev, Secretar de presa al UNIDO – a urmat sesiunea de deschidere a Forumului.
La Forumul Energiei 2015 de la Viena si-au anuntat participarea 2.500 de specialisti în domeniul producerii si utilizarii energiei pe plan mondial – sefi de concerne, directori de centrale energetice, profesori universitari, politicieni –, alaturi de câteva zeci de ziaristi acreditati la acest important eveniment. Din partea României nu a participat însa (în afara de doamna Lorena Feruta, de la Misiunea Diplomatica la Viena si de domnul Florin Mitrea, de la Ambasada româna din Viena) nici un specialist în domeniu, Guvernul României si Ministrul energiei Andrei Dominic Gerea dovedind un dezinteres total fata de  eforturile depuse pe plan mondial pentru dezvoltarea si modernizarea industriei energetice!
Sesiunea de deschidere a Forumului Energiei 2015 de la Viena a fost condusa de jurnalista Ralitsa Vassileva, de la CNN, iar participantii la Forum au fost salutati, de dl. Kandeh Yumkella, Directorul general al UNIDO si, în numele Primarului Vienei, de catre doamna  Viceprimar Renate Brauner.
În cele patru conferinte plenare, care s-au desfasurat în prima zi a Forumului Energiei 2015, au fost analizate succesele obtinute în ultimii doi ani în domeniul extinderii folosirii energiei regenerabile, în special în regiuni foarte populate, dar putin dezvoltate din punct de vedere industrial, precum India sau tarile africane. S-a evidentiat recordul obtinut în extinderea construirii de noi instalatii pentru folosirea energiei solare (fotovoltaice) si energiei vântului (eoliene) în scopul producerii energiei electrice în peste 20 de tari, numarul tarilor care beneficiaza de asemenea instalatii ajungând astazi la 164. Au fost construite, de asemenea, noi hidrocentrale si se doreste, pâna în anul 2050 reducerea masiva a termocentralelor (producatoare nu numai de caldura, dar si de CO²) si, mai ales, a centralelor nucleare, investitiile în acest scop rididicându-se pâna acum la 301 miliarde de dolari. Un alt subiect important pe ordinea de zi a fost productia mondiala de carburanti, prezentata de domnul Sulaiman Al-Herbish, Directorul general al OPEC.

Programul urmatoarelor doua zile ale Forumului Energiei 2015 de la Viena este la fel de interesant, urmând sa fie dat publicitatii un raport detaliat al desfasurarii lucrarilor acestui Forum care precede Summitul din luna septembrie de la New York si Conferinta din decembrie de la Paris.  


ORBÁN Ágnes Mária,
Redactor-corespondent de la Viena

 

Vienna Energy Forum 2015. Foto  1
Forumului Energiei 2015 de la Viena – Conferinta de presa

 

Vienna Energy Forum 2015. Foto  2

 

Vienna Energy Forum 2015. Foto  6

 

Vienna Energy Forum 2015. Foto  7