ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Aspern Seestadt – un oraş în oraş

 

Aspern, cartier vienez, situat în partea de Est a Capitalei Austriei, va deveni, în următorii ani, un oraş în oraş. În anul 1904, satul Aspern a fost inclus în districtul 21 al Vienei, iar din anul 1946 face parte din noul sector 22 vienez. Localitatea este cunoscută în istorie datorită “Bătăliei de la Aspern-Essling”, din 21/22 Mai 1809, în care arhiducele Carol al Austriei (fiul împăratului Leopoll al II-lea, cel de-al nouălea copil al vestitei împărătese Maria Terezia) a respins trupele împăratului francez Napoleon Bonaparte, care încercau să  cucerească Estul Europei.
 
Aspern Seestadt este un proiect-model pentru evoluţia modernă a unui oraş cu locuinţe accesibile. Până în anul 2028 se vor construi în acest nou oraş în oraş circa 10.500 de apartamente, care vor fi închiriate sau vândute unui număr de peste 20.000 de locuitori, printre care şi mulţi români, maghiari, sârbi, polonezi etc., stabiliţi în ultimii ani în Austria.
Infrastructura zonei va corespunde celor mai moderne criterii de viaţă – vor fi construite grădiniţe, şcoli, liceu, săli de sport, cinematografe, vor fi amenajate spaţii pentru odihnă şi recreere, parcuri, magazine, cofetării, restaurante, locuri pentru parcări auto –, ce vor răspunde tuturor cerinţelor locuitorilor unui oraş modern al secolului XXI.
Mijloacele zonale de transport şi către centrul Vienei vor fi regândite şi realizate în raport cu necesităţile şi numărul locuitorilor, care va creşte an de an.
Preţul mic al chiriei lunare de 7,50 €/m² (ca. 450 €, pentru un apartament de 60 m²), precum şi posibilitatea cumpărării unui apartament, pe baza unui capital propriu de 90 €/m² (însemnând numai 5.400 € avans, pentru un apartament de 60 m²), reprezintă un sprijin deosebit acordat famillilor cu venituri modeste, care doresc să aibe o locuinţă proprie.
Prima fază, deja încheiată, de realizare a proiectului “Aspern Seestadt – Best-Practice-Modell für Stadtentwicklung und leistbaren Wohnbau” a constat în construirea a 2.654 de apartamente, pentru circa 6.000 de persoane, dintre care peste 3.000 s-au şi mutat în noile locuinţe, fapt pentru care, în ziua de 13 iunie 2015, între orele 13:00 şi 19:00, va avea loc sărbătorirea inaugurării noului oraş Aspern Seestadt în oraşul Viena.
 
Wohnbaustadtrat Dr. Michael Ludwig, consilierul orăşenesc pentru construcţii de locuinţe al Primăriei Vienei a organizat, împreună cu şeful biroului de presă Chriatian Kaufmann o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost prezentate lucrările efectuate până în prezent, pentru realizarea acestui proiect de prestigiu. Jurnaliştii invitaţi au fost informaţi despre evoluţia lucrărilor de construcţie şi de amenajare a infrastructurii, despre următoarele două faze de continuare şi finalizare a proiectului şi au primit răspunsuri la întrebările legate de viitorul noului oraş în oraş – Aspern Seestadt.
 
 
Fotoreportaj realizat de
Ágnes Mária ORBÁN
   şi
Mihai ANTHONY


aspern1


aspern2


aspern3


aspern4


aspern5


aspern6


aspern7


aspern8


aspern9