ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Trei premii câştigate în Portugalia de o româncă din Sighet

 

Concursul International de Pian “Santa Cecilia” din Porto , Portugalia s-a desfasurat în perioada 2 - 7 iunie. Au participat 35 de pianisti din toata lumea, cu vârste cuprinse între 18 si 30 de ani. În concurs s-au prezentat si doi pianisti de origine româna, Aurelia Visovan, studenta la master în Viena si Florian Mitrea, student la Londra.

Florian s-a clasat pe locul doi, iar Aurelia Visovan a luat premiul I, ambele premii speciale. Premiul I consta în 3000 de euro, contract cu o agentie de impresariat, 10 concerte în stagiunea urmatoare în Portugalia, Spania si Franta cu posibilitatea înregistrarii unui CD cu o casa de discuri spaniola.

Aurelia s-a nascut în Sighetu Marmatiei. A început studiul pianului în orasul natal, la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. A participat la numeroase  concursuri nationale si internationale, obtinând peste 20 de premii I. La vârsta de 12 ani Aurelia sus?ine deja primul ei concert  cu orchestra, la Cluj, interpretând Concertul  în Re major de J.Haydn. De la vârsta de 12  ani îsi continua studiile la Cluj, mai întâi la  Liceul de Muzica „Sigismund Toduta”, sub  îndrumarea profesoarei Gerda Türk, iar mai  apoi din 2008, la Academia de Muzica  „G.Dima”, unde pâna în 2010 beneficiaza de  îndrumarea si sprijinul dnei  Prof.Univ. Dr. Adriana Bera. În 2011 este  acceptata sa studieze la Universiatea de Muzica din Viena, unde în prezent este studenta la masterat la clasa profesorului Martin Hughes.

Exista multe concursuri de pian care se desfasoara anual si la care participa destul de des. Anul acesta a mai castigat premiul I în Spania la concursul “Ciudad de Huesca” si Premiul III la Paris la Concursul “Jean Francaix”. Este de apreciat efortul si energia de care dispune Aurelia pentru a cuceri tot ceea ce si-a propus. Pregatirea zilnica de câte 5, 6 ore sunt acordate pianului si iata perseverenta acestei sighetence, care de la un singur concurs aduce României trei premii.

 

Succes maxim si sanatate multa!

Ioan Godja-RTV Unirea Austria                                                                 08.06.2015                  

 

 

sighet