ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Culorile Copilăriei


Expoziţie şi ateliere de desen dedicate Zilei Internaţionale a Copilului

Institutul Cultural Român de la Viena găzduieşte în perioada 30-31mai expoziţia dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, „Culorile Copilăriei“ a artistului David Alexandru. Expoziţia cuprinde lucrări realizate prin tehnică grafică (creion, cărbune), ulei pe pânză şi acril pe pânză.

Vernisajul expoziţiei are loc sâmbătă, 30 mai, la ora 14.00 în prezenţa artistului şi este urmat de ateliere de desen şi pictură, oferind copiilor participanţi oportunitatea de a-şi antrena creativitatea.

David Alexandru, născut în 2006 în Iaşi, este elev al Liceului Teoretic „Miron Costin“ din Iaşi. A început să picteze icoane la vârsta de 6 ani, iar în anul 2013 a avut expoziţia de debut, organizată de Centrul de Promovare Turistică Iaşi şi găzduită de Mănăstirea Golia din Iaşi. Au urmate alte 9 expoziţii personale atât pe plan naţional (Iaşi, Bucureşti), cât şi pe plan internaţional (Washington, Statele Unite ale Americii).
David Alexandru a câştigat 61 de premii naţionale şi internaţionale, dintre care amintim: premiul 2 la concursul internaţional „Art Made... Easy“ (Statele Unite ale Americii, 2013), premiul „Star Artist“ la concursul internaţional „Art Contest Picasso“ (India, 2013 şi 2014), Marele Premiu al Juriului în cadrul concursului „Dessinez des chansons francais“ organizat de Institutul Francez (Bucureşti, 2014), premiul I în cadrul concursului internaţional „Harmony of Nature“ (Lituania, 2014), diplomă de excelenţă a Asociaţiei iArt (Statele Unite ale Americii, 2014) şi premiul II la concursul internaţional „Back to School“ (Statele Unite ale Americii, 2014).
David Alexandru ilustrează cartea pentru copii „Zarva din gradină“ de Pavel Lica, volum care urmează să fie publicat în acest an.

Expoziţia poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) sâmbătă, 30 mai, între orele 14.00 şi 17.00 şi duminică, 31 mai, între orele 12.00 şi 17.00.

Înscrierile la atelierele de creaţie se vor face până în data de 29 mai la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Institutul Cultural Român de la Viena
Argentinierstr. 39, 1040
Tel./fax: +431 319 10 81
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.rkiwien.at

 

Plakat - Die Farben der Kindheit