ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

România, cu nr. de concurs 20, doar pe locul 15, în finala EUROVISION Song Contest 2015!

    Sâmbătă, 23 mai 2015 a avut loc la Viena, în Stadthalle, finala celei de a 60-a ediţii a EUROVISION Song Contest, transmisă în direct nu numai pe întreg continentul european, dar şi în Australia şi chiar în China, fiind vizionată de peste 220 de milioane de telespectatori!

La masa la care stăteam eu, împreună cu colegii mei jurnalişi: Cristina Popi, Ionuţ Demetriad şi John Fox (de la AustrianNews) – masă pe care erau aranjate, ca florile în glastră, vreo 15 steaguri tricolore româneşti – au mai luat loc Doamna Iuliana Marciuc, producător TVR, regizorul Sabin Dorohoi, realizatorul filmului de scurt metraj „Calea Dunării” (din care erau prezentate secvenţe pe fundalul scenei, în timp ce formaţia VOLTAJ interpretea melodia „De la capăt”) şi încă vreo 10 fani din România. Regizorul Sabin Dorohoi a venit de la Reşiţa împreună cu sora sa Ancuţa Dorohoi, îmbrăcată într-un minunat costum popular bănăţean. Zeci de colegi de la diferite televiziuni se plimbau cu camerele printre mese şi înregistrau pe peliculă cele mai interesante momente, galeria noastră, a românilor, fiind cea mai filmată!
Spaţiul foarte mic, de numai 1.000 de locuri, rezervat de organizatorii austrieci pentru cei 1.700 de jurnalişti acreditaţi, în care s-au mai înghesuit încă vreo câteva sute de fani ai celor 27 de formaţii  finaliste, a fost complet insuficient, însă atmosfera creată de sutele de tineri care dansau, aplaudau şi strigau asurzitor, la fiecare refren, a fost copleşitoare.   
Câştigătorii concursului EUROVISION Song Contest 2015: favoritul tuturor, pop-idolul suedez (născut pe 13 iunie 1986 în oraşul Lund) Måns Zelmerlöw – locul I (cu 365 puncte); Polina Sergejeva Gagarina (născută pe 27 martie 1987 în Moscova), Rusia – locul II (cu 303 puncte) şi terţetul Il Volo (format din cântăreţii de muzică pop-operă: Piero Barone, Ignazio Boschetto şi Gianluca Ginoble), Italia – locul III (cu 292 puncte) au confirmat previziunile publicului şi ale experţilor muzicali. Modestul loc 15 – obţinut, cu 35 de puncte (din care, mai mult de o treime, adică 12, primite de la Moldova), de cvintetul VOLTAJ (compus din: Călin Goia, Gabi Constantin, Vali Ionescu, Oliver Sterian şi Adrian Cristea) – dă totuşi României dreptul să participe fără probleme şi la EUROVISION Song Contest 2016, în Suedia.
EUROVISION Song Contest 2015 a reprezentat un dezastru istoric pentru Austria şi Germania, care au terminat ex aequo pe ultimul loc, singurele cu 0 puncte! Nici ajutorul frăţesc, sau de vecinătate, care a funcţionat la majoritatea ţărilor concurente – aşa cum a primit, spre exemplu, şi România 12 puncte de la fraţii de peste Prut, sau cum şi-au făcut puncte cadou ţările din fosta Jugoslavie –, nu a funcţionat în „colaborarea” austro-germană.
 
Cele trei prezentatoare austriece – Mirjam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer şi Alice Tumler, împreună cu Conchita Wurst, câştigătoarea de anul trecut a EUROVISION Song Contest de la Copenhaga – au excelat prin talent şi eleganţă.
Despre arta interpretativă, prezenţa scenică şi profesionalismul celor 27 de formaţii, care s-au întrecut în finala EUROVISION Song Contest 2015, se va mai vorbi şi se va mai scrie încă multe zile, până la cea de-a 61-a ediţie a EUROVISION Song Contst, din Suedia, în vara anului 2016.

 

Mihai ANTHONY – Redactor literar la RadioTv Unirea

 

eurovision30

Måns Zelmerlöw, Suedia - locul I

 

eurovision31

Polina Gagarina, Rusia – locul II

 

eurovision32

Il Volo: Piero Barone, Ignazio Boschetto şi Gianluca Ginoble, Italia – locul III

 

eurovision33

VOLTAJ: Călin Goia, Gabi Constantin, Vali Ionescu, Oliver Sterian şi Adrian Cristea.

 

eurovision34
Mihai ANTHONY şi John FOX, la masa românilor

 

eurovision35

EUROVISION Song Contest 2015, Viena – masa jurnaliştilor români.

eurovision36
Hai România, cu Ancuţa Dorohoi şi VOLTAJ !

 

eurovision37

Trofeul EUROVISION  prezentat de Alice Tumler, Conchita Wurst, Mirjam Weichselbraun

 

EUROVISION Finale, Mihai ANTHONY & John Fox, 2

 

EUROVISION Finale, Iuliana Marciuc & Mihai ANTHONY