ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

ROMÂNIA – calificată pentru faza finală!

    Rezultatele meritorii obţinute de cele 10 formaţii – din: Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia –, care s-au calificat pentru finala EUROVISION Song Contest 2015 de la Viena, au fost deosebit de corecte, ele evidenţiind calităţile muzicale, valoarea artistică şi munca depusă de interpreţii prezenţi în prima semifinală a concursului, din ziua de 19 Mai 2015.

EUROVISION Song Contest 2015 de la Viena a intrat Duminică, 17 Mai, în faza finală, prin prezentarea oficială, în faţa Primăriei din Viena (RATHAUS) a celor 40 de participanţi la Song Contest 2015, care au fost salutaţi de Primarul Vienei Dr. Michael Häupl şi întâmpinaţi în faţa sutelor de ziarişti şi spectatori veniţi la acest eveniment, de către prezentatoarele: Mirjam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer şi Alice Tumler, alături de câştigătoarea EUROVISION 2014 – Conchita WURST.
    Dintre cele 40 de ţări concurente – Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Macedonia, Republica Moldova, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria –, 16 au participat deja la prima semifinală:  Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Republica Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia, pentru care au avut voie să voteze şi alte 4 ţări care vor intra fără preselecţie în finală şi anume: Austria, Franţa, Spania şi Australia.
    VOLTAJ, reprezentanta României, clasată pe locul al 4-lea în prima semifinală, a EUROVISION Song Contest 2015 de la Viena, a fost singura ţară care a prezentat un cântec (balada „De la capăt”) în limba autohtonă (în frumoasa limbă românească!), adăugând refrenul şi în limba engleză. Miile de ascultători au fost impresionaţi de frumuseţea melodiei, de talentul celor 5 interpreţi – Călin Goia - voce, Gabi Constantin - la chitară, Vali Ionescu - la chitară bas, Oliver Sterian - la tobe şi Adrian Cristea - la clape – şi sensibilizaţi de mesajul transmis, referitor la miile de copii din România care sunt nevoiţi să trăiască acasă, în sărăcie, în timp ce părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate, pentru a-şi câştiga existenţa!
    În prima semifinală a de la Viena, publicul nu s-a lăsat impresionat de încercarea unor ţări de a miza pe mila spectatorilor, spre obţinerea unor  puncte nemeritate, pentru molodiile slabe cu care s-au prezentat, precum Finlanda, care a adus pe scenă patru solişti cu afecţiuni medicale (autişti) sau Moldova, care a uitat limba românească şi a trimis la Viena un solist mediocru din Ucraina, unde sunt atâtea probleme politice, care încerca să cânte în limba engleză. Colegul meu Andi Knoll (Mister Song Contest), redactor şi prezentator la Radioteleviziunea austriacă, menţiona, pe drept, în comentariul său din noaptea de 19 Mai 2015, la sfârşitul primei semifinale, că: „Muzica a stat pe primul loc şi nu ar fi fost corect, numai din cauza unei afecţiuni (infirmităţi) să se acorde cuiva puncte nemeritate!”. Astfel, atât Moldova, cât şi Finlanda, alături de Olanda, Macedonia, Belarus şi Danemarca nu au trecut de prima semifinală a EUROVISION Song Contest 2015.

    După încheierea acestei prime semifinale, a avut loc, spre miezul nopţii, o nouă conferinţă de presă, despre care vă vom mai relata şi în reportajul de joi, 21 Mai 2015, după cea de a II-a semifinală a EUROVISION Song Contest 2015.  

Mihai ANTHONY
Redactor literar la RadioTv Unirea – Austria   

 

eurovision11
Câştigătorii primei semifinale a EUROVISION Song Contest 2015 de la Viena.

 

eurovision12

Elhaida Dani din Albania

 

eurovision13

Andi KNOLL şi Mihai ANTHONY

 

eurovision14
Polina Gagarina, reprezentanta Rusiei

 

eurovision15

VOLTAJ: Călin Goia, Gabi Constantin, Vali Ionescu, Oliver Sterian, Adrian Cristea

 

eurovision16
Boggie din Ungaria

 

eurovision17

EUROVISION Song Contest 2015 - Conferinţa de Presă.