ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Cornel Udrea – O viaţă trăită la radio

 

Umoristul, scriitorul şi omul de radio Cornel Udrea şi-a lansat cea mai recentă carte a sa “Microfonul cu inima” la Cluj-Napoca. La prezentare au participat foşti colegi din radio, scriitori şi prieteni ai maestrului. Cornel Udrea a trait o viaţă la radio, 40 de ani în care a spus în fiecare zi “Aici e Radio Cluj! Ora exactă”

prezentarecarte1

Pe lângă activitatea sa la radio, Conel Udrea a scris teatru, monografii, opere literare, producţii scenice şi a înregistrat CD-uri şi casete. Este cunoscut pentru umorul său, iar în semn de respect pentru modul în care acesta a dat piept cu viaţa până la această vârstă, prietenii i-au făcut o statuie de bronz. Statuia se află pe strada Sopor din Cluj-Napoca, lângă Muzeul Etnografic “Poarta de su’Feleac”.

 

prezentarecarte2

 

Pe cât de complex este Cornel Udrea ca şi om, pe atât de simplă şi emoţionantă a fost prezentarea cărţii „Microfonul cu inimă”. A durat puţin, însă destul încât să te facă să retrăieşti emoţia pe care aceşti oameni de radio o resimţeau de fiecare dată când intrau în direct.
Cartea ilustrează 60 de ani de Radio Cluj, în care „Am călătorit în România, ne-am distrat şi ne-am certat; am ajuns la sufletul oamenilor şi am pus întrebări deranjante uneori.” Doar  un om care a trăit 40 de ani la radio, poate spune că inima i s-a schimbat într-un microfon:

„Aici e Radio Cluj! Ora exactă
60 de ani, viaţa unui om
Mândri eram, la vorbă şi la faptă,
Cu inima schimbată-n microfon!”

 

prezentarecarte3


Dana Berci
Lenuţa Marinca
Redactori Radio Tv Unirea