ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Personalităţi de origine română la OPERNBALL 2015

 

Joi, 12 februarie 2015, s-a desfăşurat celebrul Bal al Operei de Stat din Viena, ajuns la cea de-a 59-a ediţie, la care au participat peste 5.100 de persoane şi 200 de ziarişti acreditaţi. OPERNBALL 2015 a fost prezentat de actorii Alfons Haider şi Mirjam Weichselbraun, împreună cu ziariştii Barbara Rett, Karl Hohenlohe şi Christoph Wagner Trenkwitz. În deschiderea Balului, a luat cuvântul Preşedintele Austriei, Dr. Heinz Fischer, apoi a fost interpretat imnul de Stat al Austriei şi Imnul Uniunii Europene.
Din “Comitetul de deschidere” - format anul acesta din 144 de perechi de tineri eleganţi şi tinere prinţese, costumate în rochii albe, purtând pe cap tiara creată de designerul englez Shaun Leane, din 27 de cristale mari şi 74 de mici cristale Swarovski - a făcut parte şi studenta de 20 de ani Julia Furdea, de origine română, deţinătoarea titlului de Miss Austria 2014, avându-l ca partener de dans pe Nikolaus Czernin, un licean de 18 ani. Julia Furdea a purtat la primul ei bal o rochie superbă, creată de către designerul de modă de origine turcă Atil Kutoglu.
Numeroase personalităţi ale vieţii politice, economice şi culturale austriece au onorat, prin prezenţa lor, cel mai renumit bal din lume, OPERNBALL 2015.
Alături de aceştia am remarcat prezenţa sopranei Ildico Raimondi, născută în Arad, a sopranei Valentina Naforniţă, împreună cu soţul, baritonul Mihail Dogotari, ambii din Republica Moldova, a mezzosopranei Aura Twarowska, originară din Lugoj. Am mai remarcat, de asemenea, că îndrăgita prezentatoare austriacă Mirjam Weichselbraun a purtat la Balul Operei o rochie extrem de elegantă, realizată de o tânără creatoarea de modă, deja celebră – românca Rhea Costa (Andreea Constantin), născută la Bucureşti.
La OPERNBALL 2015 au fost prezente şi numeroase celebrităţi internaţionale precum: actriţa americană, Elisabetta Canalis, născută în Italia, îmbrăcată într-o rochie roşie, marca Vivienne Westwood, modelul internaţional Naomi Campbell, născută la Londra, actriţa Sunnyi Melles din Luxemburg.
Televiziunea austriacă a transmis în direct, timp de 3 ore, începând cu orele 21:00, deschiderea balului, care a continuat până vineri la orele 05:00.
Soprana Aida Garifullina, născută în Rusia, baritonul spaniol Carlos Álvarez şi soprana ucraineană Olga Bezsmertna, au fost soliştii care, în deschiderea balului, au interpretat arii din operele lui W. A. Mozart şi Johann Strauss, iar Baletul Operei de Stat din Viena a interpretat magistral “Kaiserwalzer” de Johann Strauss.
Eveniment cultural unic pe plan mondial, se va desfăşura cea de-a 60-a ediţie a OPERNBALL la 04 februarie 2016.


Corespondenţă de la Viena, transmisă de
Mihai ANTHONY

 

opernball