ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Sărbătoare la Sebeş

 

„Înaintând prin ceaţă” romanul scriitoarei Mariana Moga, a fost prezentat în data 14. 12. 2014 la Hotelul „Leul de Aur” în sala de evenimente. Scriitoarea face parte din Cenaclul „Lucian Blaga” din Sebeş, autoare a trei volume de poezie, a reuşit performanţa de a scoate de sub lumina tiparului romanul mai sus amintit. Sala cu o capacitate de 90 de locuri a fost arhiplină, prieteni invitaţi au participat încântaţi la un eveniment special.    
    Am avut deosebita plăcere de a fii amfitrioana acestui eveniment, să prezint personalităţile care au luat cuvântul într-un program bine stabilit, alături de care i s-au alăturat prieteni, scriitori, poeţi, cantautori:
Cluj:
- Maestrul Cornel Udrea-membru al U.S.R, prozator, umorist, poet,om de teatru, radio şi televiziune, cu aproape 100 de volume publicate, singurul scriitor în viaţa al cărui bust a fost decoperit în urma cu aproximativ o lună la Cluj, la Poarta de sub Feleac
-  Eugen Albu- un redutabil spadasin în arenele epigramei, membru al Uniunea Epigramiştilor din Romania.


La concursuri de-epigramă
Participă maeştrii-n gen,
Dar locu-ntâi de bună seamă,
Îl ia tot Albu Eugen.


- Poetul Sandu Cătinean- un om minunat, prieten adevărat şi o persoană căreia scriitoarea personal îi datorează – aşa cum a spus –  foarte mult.
- Poeţii Ovidiu Vasile şi Alin Cucuruzan
- D-na prof. Antonia Bodea – preşedinte a Cenaclului “Arthur Silvestri”.
- Gheorghe şi Rodica Căpuşan, iubitori de port şi ţară, cei ce patronează muzeul “Poarta de su Feleac”, un loc plin de amintiri şi căldură sufletească, ce merita să fie văzut în primul rând pentru bucuria pe care gazdele o afişeaza de fiecare dată când le este trecut pragul.
- Nadia Farcaş şi soţul Daniel – patronii Editurii Ecou Transilvan.
- Geanina Irimeş de la editura Dacia.
Alba Iulia:
Maestrul Aurel Pantea: Preşedintele USR – Filiala Alba-Hunedoara, scriitor, poet şi critic literar.
Andreea Bogdan: realizator emisiuni Alba TV.
Sighişoara: poeta Gabriella Costescu preşedinte a Asociaţiei Literare “Creneluri Sighişorene”, redactor şef adj- la Radio Tv Unirea, o prietenă de suflet.
Sibiu: Soliştii Ilie Medrea şi Aurel Gîţă, Ana Maria Voina – Trustul de presă “Eveniment”.
Cugir: - poeta Maria Trif
Timişoara – Compozitorul de muzică ambientală - Gheorghe Iovu însoţit de d-na Geta Heimerl realizator emisiuni la  6TV Bucureşti.

    Romanul “Înaintând prin ceaţă” este cursiv, nimic din ceea ce autoarea scrie, nu este de prisos. Intuiţia stărilor personajelor, profilul psihologic, sunt foarte bine surprinse, dezvelind sufletele zbuciumate în trăirea de zi cu zi a personajelor. Autoarea atinge erosul, fără a fii erotic. Documentarea făcută în legătură cu viaţa socială şi meseria personajelor, denotă faptul că a intrat complet în pielea personajelor, dorind să facă descrierea completă a vieţii în ansamblu.
    În calitate de cititor am descoperit o altă zămislire, un spectacol interesant al vieţii tumultuase trăite intens de personaje.
    Scriitoarea Mariana Moga a primit mai mult de 50 de buchete de flori, cadouri şi îmbrăţişări, a mulţumit tuturor pentru prezenţă, mai ales că au venit din diferite localităţi, în mod special a mulţumit cantautoarei Corina Ofelia Corpodean care a întreţinut atmosfera cu chitara, interpretând cu suflet şi aleasă trăire totul; gazdei Hotelului “Leul de Aur” domnul Istrate Ioan şi directorului Ciprian Maer care au făcut posibilă această întâlnire şi au sponsorizat evenimentul.
    A îndrăzni să te aventurezi în scrierea unui roman nu este lucru simplu, mai ales că autoarea a descoperit şi e convinsă că:
    “Viaţa nu se măsoară în bătăi de ceas, ci în bătăi de suflet”.


Gabriella Costescu
Redactor şef adjunct Radio Tv Unirea

P1080453


P1080474


P1080486


P1080512


P1080521


P1080526