ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

ADVENTSKONZERT la RKI Wien

 

Flautul şi pianul au fost instrumentele muzicale cu care tinerii şi talentaţii virtuoşi – Ştefan DIACONU, laureat al “Festivalului de la Bucureşti pentru muzică maghiară 2014” şi Iulian OCHESCU –, amândoi încă studenţi la conservator, i-au încântat miercuri, 10.12.2014, la RKI Wien (ICR - Institutul Cultural Român din Viena), pe spectatorii veniţi să urmărească acest Concert de excepţie.
Actriţa Irina CORNIŞTEANU, Directoarea ICR din Viena, a mulţumit jurnalistului Mihai ANTHONY pentru onorarea invitaţiei de a fi prezent la acest Concert. În deschidere, Doamna CORNIŞTEANU a mai subliniat buna colaborare cu BALASSI INSTITUT – Collegium Hungaricum Wien, mulţumind Domnului Dr. Szabó Csaba, directorul institutului, care a venit la Concert însoţit de Doamna Judit Pacsonyi. Menţionez şi prezenţa Domnului Mag. Peter Kotsis, de la Collegium Hungaricum, de asemenea, un iubitor de muzică clasică.
Programul muzical, prezentat de Domnul Radu NAGHIU, de la  ICR, a cuprins: „Sonata pentru flaut şi pian Nr. 1” de Sigismund Toduţă (13.05.1908 – 03.07.1991), „Fantaisie pastorale hongrois, Op. 26” de Franz Doppler (16.10.1821 – 17.07.1883)  şi „Sonata latino” a compozitorului contemporan englez Mike Mower (n. 1958).
Interpretările deosebite, originale, de înaltă clasă profesională, combinate cu momente vesele, de talent actoricesc, ale celor doi tineri muzicieni au entuziasmat publicul, care i-a răsplătit cu ropote de alpauze. La final, flautistul Ştefan DIACONU şi pianistul Iulian OCHESCU au mulţumit spectatorilor cu o prezentare remarcabilă a lucrării „Dansuri populare româneşti”, a compozitorului maghiar Bélla Bartók (25.03.1881 – 26.09.1945).
Am observat, din păcate, dezinteresul românilor din Viena pentru acest gen de muzică, sala de spectacole a ICR fiind aproape goală. Cei aproximativ 30 de spectatori (câţiva tineri, probabil studenţi, şi mai multe persoane în vârstă) au avut ocazia, după Concert, să-i felicite personal pe talentaţii muzicieni şi să le ureze un Crăciun fericit, la un pahar de vin fiert şi o bucată de turtă dulce, oferite de conducerea RKI Wien.


Reporter:
ORBÁN  Ágnes


advent1advent2

Irina CORNIŞTEANU şi Radu NAGHIU      Moment muzical-vesel cu Ştefan DIACONU

 

advent3

Concert la ICR, cu pianistul Iulian OCHESCU şi flautistul Ştefan DIACONU

 

advent4
Flautistul Ştefan DIACONU

 

 

advent5

Pianistul Iulian OCHESCU

 

advent6
Concert cu Iulian OCHESCU şi  Ştefan DIACONU, interpretând ”Dansuri româneşti”