ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

O româncă pe podiumul internaţional al artei contemporane

 

Ada Maria Ciontu are 10 ani, este din Bucureşti şi are un palmares naţional şi internaţional ce cuprinde numeroase premii şi distincţii pentru calităţile artistice extraordinare. Peste 50 de premii internaţionale şi expoziţii personale şi de grup organizate de muzee din întreaga lume.
Anul 2014, lucrările Adei au fost premiate şi selectate pentru expoziţia de la Castelul Peleş în Gala "Tinere Talente", în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Nicolae, precum şi în prezenţa Prinţilor Magnus şi Haakon ai Norvegiei  la Muzeul Internaţional al Copilului din Oslo.
http://www.barnesteder.no/aktuelt/2014/mars/pappan-i-de-mange-land/
Pappa'n i de mange land - Barnesteder.no
Expoziţia din Norvegia a fost deschisă în luna martie şi mai poate fi vizitată până în data de 12 decembrie 2014. În Polonia, la a 19-a Bienală Internaţională de Artă Grafică a Copiilor şi Tinerilor - Toruń 2014, de asemenea, lucrarea Adei a fost selectată pentru expoziţie în Torun.
http://www.galeriadzieckaeduart.pl/files/1414426728544e7068d1570/Exhibition%20set%20of%2019th%20International%20Biennial.pdf
Nu întâmplător, Galeria din Londra "Look and Learn Art" - cea mai mare galerie online pentru lucrările copiilor până în 18 ani, a selectat doi ani la rând galeria Adei în top 1 în 2013 şi top 3 în 2014, aducând recunoaşterea României pe podiumul internaţional.
http://art.lookandlearn.com/gallery-winners.php?month=1310
Cele mai recente premii acordate Adei au venit din Finlanda, la concursul organizat o dată la 5 ani de "Art Centre for Children and Young People" din Hyvinkää, unde lucrarea Adei a fost selectată câştigătoare din 5680 de participanţi.
De asemenea, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Reprezentanța Uniunii Europene din România, a selectat lucrarea micuţei artiste ca premiantă iar pentru a marca succesul ei, s-a acordat un premiu special, cel al Reprezentanţei Uniunii Europene din România.
Ada Maria Ciontu aşteaptă acum noua expoziţie la Universitatea Bucureşti a lucrărilor finaliste la UE.
Anul 2013, Ada a ascultat părerile trecatorilor care nu o cunoşteau dar care îi comentau lucrările şi cea mai simpatică remarcă a fost a unui tânăr care a spus "Ia uitaţi-vă la această lucrare! Şcoala primară? De la şcoala primară, direct la Dali"
Succesul Adei vine si din Japonia unde Corporaţia Toyota a selectat lucrarea Adei finalistă - top 90 din 662.000 participanți din 75 de țări. După cele 90 de lucrări finaliste s-au făcut filme de animaţie, bineînţeles şi lucrarea Adei a fost transpusă în desen animat.  Îl puteţi urmări aici :
https://www.facebook.com/video.php?v=304642516373465
Ada a fost prezentă şi la Bookfest la lansarea de carte "Cui i-e frică de computer? - Juniorii" a Editurii Arthur în calitatea de ilustrator pentru prima ei carte.                  
Si pentru a încheia anul într-o notă veselă si în spiritul Crăciunului,  Ada ne invită să ne bucurăm împreună cu ea la expoziţia personală, organizată în luna decembrie de Biblioteca British Council din Bucureţti.
Premiile şi recunoaşterile primite de Ada sunt prea multe spre a le enumera în cadrul unui articol; rezultatele obţinute fac cinste României şi îi aduc apreciere internaţională.
Felicitări Ada Maria Ciontu, şi mult succes în continuare!


Tatomir Ion-Marius, Radio TV UNIREA


Ilustratie


Ada3


AdaNorwayFatherDay


UE4 Calatorie2