ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Doliu naţional în Austria

A mai căzut o Stea


    De pe bolta înstelată a vieţii politice austriece a mai căzut o Stea.
    Mag-a Barbara Prammer (11.01.1954 – 02.08.2014) – născută Thaller în Ottnang am Hausruck, OÖ – s-a stins din viaţă, la numai 60 de ani, după o prestigioasă carieră politică, culminând cu ocuparea celei mai înalte funcţii în Stat (după Preşedintele Heinz Fischer), aceea de Preşedintă a Parlamentului Austriei.

    După ce a îndeplinit, începând din anul 1991, diferite funcţii de răspundere în cadrul partidului socialist, SPÖ – membru şi consilier în conducerea landului Austria superioară (OÖ) –, Barbara Prammer a fost numită Ministra femeilor (1997-2000) în cabinetul Viktor Klima, vicepreşedintă a SPÖ (1995-2014), iar din anul 2006 – prima femeie Preşedintă a Parlamentului Austriei, fiind realeasă, pe data de 29 octombrie 2013, în această funcţie.
    În cei 8 ani în care a condus Parlamentul Austriei, Barbara Prammer şi-a dovedit puterea de muncă, competenţa şi talentul de a conlucra nepărtinitor cu toţi cei 183 de parlamentari, indiferent de partidul politic din care ei făceau parte.
    Mândră şi conştientă de răspunderea ei de mamă – are un fiu, Bertram, în vârstă de 41 de ani şi o fiică, Julia, de 33 de ani –, ea nu s-a putut bucura nici măcar două luni de nepoţica ei Sophia.
    Strălucind pe bolta vieţii politice austriece, Barbara Prammer, personalitate politică incontestabilă, s-a stins ca o Stea căzătoare, lăsând un gol imens în inimile a milioane de oameni pe care i-a inspirat să înfrunte boala şi să-şi învingă frica în faţa sorţii.
    Barbara Prammer a avut curajul să anunţe oficial, în septembrie 2013, împreună cu medicul ei curant, Prof. Dr. Oncolog Christoph Zielinski, că suferă de cancer, şi a avut tăria să lupte până la capăt cu boala, exercitându-şi neîntrerupt munca de răspundere în funţia de conducere a Parlamentului austriac, până la începutul lunii iulie 2014 când un virus i-a agravat boala necruţătoare care a răpit-o, la început de august, din mijlocul familiei, al colegilor şi prietenilor, al milioanelor de oameni care o apreciau şi o respectau. Mulţi sperau că Preşedinta Parlamentului va deveni, în 2016, prima Preşedintă a Austriei.  
    Nume celebre, începând cu Ban Ki-moon, până la Prof. Anton Pelinka, au adresat condoleanţe, omagiind competenţa politică şi personalitatea Preşedintei Parlamentului.
    În şedinţa de vară a Parlamentului, din 02 septembrie 2014, SPÖ va propune o altă personalitate politică în conducerea Parlamentului, cele mai bune şanse pentru această funcţie de mare răspundere având, în acest moment, Gabriele Heinisch-Hosek, Ministra Învăţământului şi a Femeilor, cea mai bună prietenă a defunctei politiciene.

    Barbara Prammer a fost un model de conduită morală, de corectitudine şi de viaţă, care va rămâne pentru totdeauna în inimile şi în amintirea celor care au cunoscut-o, au apreciat-o,  au respectat-o şi au condus-o astăzi, sâmbătă, 9 august 2014, pe ultimul drum, cu regretul că, din păcate, a mai căzut o Stea.
 
Agnes ORBAN
           &
Mihai ANTHONY
 

prammer1
               Barbara Prammer                                 

 

 

 prammer2

Conferinţa femeilor 2006

 

prammer3
Preşedintele Austriei  Heinz Fischer şi  Barbara Prammer  la 60 de ani  

prammer4
Barbara Prammer, ultimul omagiu  în Parlamentul Austriei