ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Vizita Ministrului delegat pentru
Românii de Pretutindeni în Austria

   

  Simpaticul actor Bogdan-Dragos-Aureliu Marian-Stanoevici, Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni (din 4 martie 2014) – însotit de Directoarea Generala a Departamentului Politici pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni Alina Hagima si de catre Consiliera Ministeriala Cristina Liberis – a efectuat, la mijlocul lunii iunie 2014, o vizita de lucru de 3 zile în Austria, având mai multe întâlniri cu reprezentanti ai diasporei române din Tara lui Mozart.

   Dupa o convorbire “CA LA ROMÂNIA” cu câtiva români invitati, în ziua de 13 iunie 2014, la Ambasada României din Viena, Domnul Ministru a vizitat expozitia artistilor plastici Radu Ciobanu si Dorel Petrehus “Form und Farbe” (Forma si culoare), deschisa cu sprijinul omului de cultura austriac Günther Wachtl si prezentata de Profesorul Universitar Dr. George Achim.
   A doua zi, sâmbata 14 iunie 2014, înaltii oaspeti de la Bucuresti s-au întâlnit cu membri ai Asociatiei Culturale „AUT PRO ROM“ din Graz, condusa de Ionel Mircea Popi, unde au discutat, într-o atmosfera prieteneasca, problemele care-i preocupa pe românii stabiliti în alte zone ale Austriei. Ca om de cultura, foarte bun cunoscator al vietii românilor din diaspora – dupa ce, timp de 22 de ani a trait si muncit personal în Franta –, Domnul Ministru Bogdan Stanoevici si-a manifestat dorinta de a-i sprijini pe românii care, prin munca lor, fac cinste României pe alte meleaguri, dar s-a aratat nemultumit de atitudinea unor familii de români din diaspora care nu se preocupa sa transmita copiilor lor frumusetea traditiilor de acasa si dulcea limba româneasca.  
   În ziua de Duminica 15 iunie 2014, Domnul Ministru Bogdan Stanoevici, însotit de E.S. Doamna Ambasador Silvia Davidoiu si de de alti membri ai Ambasadei, Consulatului si Institutului Cultural Român din Viena, a participat, în fata Bisericii Ortodoxe române din sectorul 10 al Capitalei austriece, la comemorarea împlinirii a 125 de ani de la moartea Luceafarului poeziei românesti Mihai Eminescu. La aceasta comemorare au fost prezenti  peste 200 de curiosi, adunati în jurul Statuii Poetului, din Simmeringer Hauptstraße nr. 161, care au asistat la un exceptional concert de melodii românesti, sustinut de Cristofor Aldea Teodorovici – fiul artistilor moldoveni Doina si Ion Aldea Teodorovici, morti pe teritoriul României, în conditii neelucidate (într-un accident de masina), în ziua de 30 octombrie 1992.

   În final, Doamna Ambasador Silvia Davidoiu a multumit celor care au organizat aceasta comemorare, printre care: Laura Hant (Presedinta PSD Austria / mentiunea autorului!) si Domnul Dr. Harald Troch (Presedintele SPÖ Simmering, sectorul 10 al Vienei / mentiunea autorului!). Un vechi proverb românesc spune ca: despre morti se vorbeste numai de bine,  asa ca, pentru a nu întina memoria Poetului Mihai Eminescu -– si din respect pentru Doamna Ambasador Silvia Davidoiu si pentru Domnul Ministru Bogdan Stanoevici –, voi  comenta cu alta ocazie evenimentele triste, rusinoase care s-au petrecut cu prilejul vizitei Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni în Austria.

 

Corespondenta de la Viena, transmisa de

Mihai ANTHONY

 

pretut1

 

pretut2

 

pretut2

 

pretut2

 

pretut2

 

pretut2

 

pretut2