ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Criza ucraineană - ULTIMA ŞANSĂ

 

   Consiliul Europei – a cărui Preşedinţie a fost asigurată, timp de 6 luni (din noiembrie 2013, până în mai 2014) de către Austria – a organizat la Viena, în zilele de 05 şi 06 mai 2014, o întâlnire de gradul 0, pentru a analiza criza politică din Ucraina, care a luat deja forma unui război civil şi ameninţă chiar cu declanşarea celui de-al III-lea Război Mondial!
   După cum se ştie, Consiliul Europei este organizația internațională, interguvernamentală și regională, care a fost înfiinţată în ziua de 5 mai 1949 şi reuneşte astăzi toate cele 28 de State ale Uniunii Europene, precum şi alte State din centrul şi estul Europei. Consiliul Europei are sediul la Strasbourg – este compus din 47 de State (România fiind membră din anul 1993), la care se adaugă o serie de State cu statut de observator – şi nu are  nici o legătură nici cu  Consiliul European şi nici cu Consiliul Uniunii Europene.

 

   În calitatea sa de Preşedinte în exerciţiu al Consiliului Europei, Ministrul de externe al Austriei Sebastian Kurz a reuşit să organizeze la Viena „Reuniunea Comitetului Miniştrilor Consiliului Europei” pentru o dezbatere politică legată de evoluţiile din Ucraina. La masa tratativelor au luat loc Miniştrii de externe din 30 de ţări – în frunte cu: Sergej Lawrow (Rusia), Andrej Deschtschiza (Ucraina), William Hague (Marea Britanie), Federica Mogherini (Italia), Carl Bildt (Suedia) –, pentru a găsi o modalitate paşnică de încheiere a conflictului dintre forţele pro-ruse şi pro-ucrainiene, din fosta republică sovietică, apreciind că democraţia este singura soluţie.
   Sosit la întâlnire împreună cu Doamna Ambasador Silvia Davidoiu, Ministrul de Externe al României Titus Corlăţean a reafirmat, în intervenţia sa, solidaritatea cu Ucraina şi a subliniat îngrijorarea României pentru "urmările destabilizatoare ale crizei politice din Ucraina, pentru securitatea de pe continentul european, inclusiv pentru regiunea transnistreană a Republicii Moldova". Şeful diplomaţiei române a mai declarat că România va trimite observatori la misiunile de monitorizare a alegerilor prezidenţiale ucrainiene din 25 mai 2014. Totodată, România va contribui financiar la Pachetul de măsuri imediate al Consiliului Europei, destinate Ucrainei, menite să sprijine promovarea reformelor constituţionale şi legislative şi consolidarea instituţiilor democratice din această ţară.
   În interviul pe care mi l-a acordat pentru Postul RadioTv Unirea, Domnul Ministru Titus Corlăţean a spus că a discutat cu omologul său de la Kiev, Andrej Deschtschiza, pe tema evenimentelor recente din Ucraina, şi că a mai avut întâlniri bilaterale şi cu şefii delegaţiilor din Austria (Preşedinţia în exerciţiu a Comitetului Miniştrilor), din Elveţia (Preşedinţia în exerciţiu a OSCE), din Azerbaidjan, Bulgaria, Estonia, Georgia, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Turcia, precum şi cu Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

    Măsurile care s-au stabilit la Reuniunea Comitetului Miniştrilor Consiliului Europei” vor fi date publicităţii zilele umătoare, ele constituind ULTIMA ŞANSĂ de salvare integrităţii Statului ucrainean şi de împiedicarea începerii celui de-al III-lea Război Mondial.

 

 

 

criza2criza3
 

                Sergej Lawrow &  Sebastian Kurz                                            Titus Corlăţean

 

criza4


Miniştrii de externe: Sergej Lawrow, Sebastian Kurz şi Andrej Deschtschiza, la Viena.

 

criza1