ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Iepuraşul din Diasporă!

 

 

cuciureanuIepuraşul din Diaspora este o acţiune caritabilă a Diasporei Româneşti din lume pentru copiii nevoiaşi din România.

Campania a fost lansată de către Diaspora Progresistă, un grup informal, compus din cetăţeni români din România şi din străinătate, având ca misiune promovarea drepturilor şi a intereselor românilor din România şi din străinătate: www.DiasporaProgresista.eu.


Aceasta este a doua campanie de acest gen, o colectă de cadouri pentru copii fiind organizată şi cu ocazia Crăciunului 2013.


În Grecia această inițiativă este susţinută de Asociaţia Femeilor Românce din Grecia care este membră a Diasporei Progresiste dar şi prin bunăvoinţa proprietarilor unor firme românești și nu numai dupa cum urmează – domnul Mihai Dohotar, doamna Gabriela Munteanu , domnului Antonios Prinianakis la sediile cărora s-au stabilit puncte de colectare, precum şi RoMedia.gr care este partener media.


În campanie este rugat să se implice orice cetăţean din Grecia, român ori filoromân, care doreşte să ofere o bucurie de Paști copiilor defavorizaţi din România.


Cadourile pot conţine: Haine, jucării, rechizite şcolare, cărţi de colorat, paste şi periuţe de dinţi şi dulciuri neperisabile în cutii de carton cu o greutate de aproximativ 1 kilogram, ambalate în hârtie colorată cu motive specifice de Paşte. Pe cutii trebuie să se adauge o etichetă mică din care să reiasă vârsta şi genul copilului căruia i se adresează, după exemplul (ex: B – 5-6 ani, F- 7-8 ani). Hainele şi jucăriile nu trebuie să fie neaparat noi însă trebuie să fie în stare bună pentru a putea fi de folos copiilor care le vor primi.


Jucăriile nu trebuie să conţină piese mici care pot fi inhalate de copii având în vedere că vârsta acestora variază de la 2 la 12 ani şi nu numai.


Colectarea şi distribuirea cadourilor se face pe baza unor liste întocmite anterior pentru a nu lăsa loc confuziilor şi neînţelegerilor.


Voluntarii se obligă de asemenea să fotografieze momentele înmânării acestor cadouri, fotografiile urmând apoi a fi publicate pe site-ul menţionat mai sus.


Cadourile vor fi trimise în Romania în localităţile unde există grupuri de voluntari, numele acestora fiind făcute publice pe site-ul www.diasporaprogresista.ue. Listele cu potenţialii beneficiari ai cadourilor sunt, de asemenea, publicate pe site. Prioritate au copiii orfani din centrele de plasament şi din alte instituţii, preşcolarii şi elevii din clasele primare ale unor şcoli din zone izolate din România, acolo unde Iepuraşul de Paşte ajunge mai greu!


Pentru potenţialii beneficiari aşteptăm şi propuneri de la dumneavoastră din afara zonelor deja menţionate.


Campania se adresează tuturor oamenilor cu suflet mare din Grecia pe care îi rugăm ca până în data de 15 aprilie 2014 să treacă pe la unul dintre cele 4 puncte de colectare din Atena măcar cu un cadou care va face fericit un copil nevoiaş din România.


Pentru informații legate de punctele de colectare precum și de programul acestora vă rugăm să ne contactați la numarul de telefon,

 

Mobil: 0030/6933214142

 

Ana-Maria Cuciureanu 20.03.2014

Grecia