ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Înalt Preasfinţitul Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord în vizită la Wiener Neustadt, Austria

 

Seara de 9 martie 2014 a fost un mare prilej de bucurie.

 

Duminica Ortodoxiei, prima duminică din Postul Sfintelor Paşti a fost sărbatorită şi în acest an la Wiener Neustadt de românii ortodocşi, împreună cu Înalt

Preasfinţitul Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, care ne-a onorat cu prezenţa la Sfântul Maslu.

inalt1

 Înalt Preasfinţitul Serafim Joantă, Preotul Răzvan-Florin Gâscă, Preotul Drd. Emanuel Nuţu

(de la stânga la dreapta)

 

Preotul Drd. Emanuel Nuţu a venit la Wiener Neustadt împreună cu Preotul Răzvan-Florin Gâscă, pictor iconar, absolvent al Facultăţii de teologie ortodoxă din Iaşi, deţinător al diplomei de master în teologia icoanei de la Institutul St. Serge din Paris. Preacucernicul Părinte a fost hirotonit tot în aceeaşi duminică în cadrul Sf. Liturghii la Biserica Sf. Antonie din Viena şi desemnat pentru pastoraţia comunităţii româneşti aflate sub ocrotirea Sf. Cuvioasa Parachiva din Wiener Neustadt şi a filiei St. Pölten.

 

inalt2

Înalt Preasfinţitul Serafim Joantă Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord l-a prezentat pe Preotul Răzvan-Florin Gâscă comunităţii din Wr. Neustadt.

 

Un oaspete de seamă a fost Pr. Dr. Răzvan Ionescu din Paris, care ne-a povestit despre tinerii credincioşi din Paris şi lucrările minunate pe care le savârşesc împreună.

 

inalt3

Preotul Drd. Emanuel Nuţu, Înalt Preasfinţitul Serafim Joantă, Preotul Răzvan-Florin Gâscă, Pr. Dr. Răzvan Ionescu (de la stânga la dreapta)


Cuvintele Înalt Preasfinţitului Serafim Joantă, au încălzit inimile credincioşilor şi le-au dat curaj să lupte pentru îndeplinirea celei mai arzătoare dorinţe şi anume construirea unei biserici româneşti ortodoxe în Wiener Neustadt. După săvârşirea Tainei Sf. Maslu, cuvintele de învăţătură şi de întărire în lupta noastră omenească de zi cu zi, soborul bisericesc a luat parte la agapa organizată de către membrii comunităţii. Aproape fiecare familie a avut posibilitatea să stea de vorbă cu membrii soborului bisericesc şi să primească binecuvântarea.

 

În inimile românilor din Wiener Neustadt, a încolţit speranţa că nu suntem uitaţi, că se va construi o biserică şi vom deveni o comunitate puternică şi unită.

Doamne ajută!

 

Ioan Godja