ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Noi locuri de muncă şi şanse de calificare pentru 1.300 de vienezir

La Conferinţa săptămânală de Presă, ţinută la mijlocul lunii februarie 2014 de către Primarul Vienei Dr. Michael HÄUPL, Doamna Renate BRAUNER, Viceprimăriţă şi Consilier pentru probleme economico-financiare a prezentat Planul de calificareVIENA 2020, pe baza căruia oraşul Viena doreşte să asigure, în următorii 5-6 ani, pregătirea unui număr de 1.300 de tineri, în domenii importante precum: sănătate şi îngrijire medicală, personal specializat în transportul de călători, comerţul cu alimente, hoteluri şi gastronomie.

viena1

     Instituţiile care sprijină acest proiect sunt: waff (Wiener-ArbeitsnehmerInnen-Förderungs- Fond), AMS- (Arbaitsmarktservice) Wien şi esf (Europäischer-Sozial-Fonds).
    Conform informaţiilor puse la dispoziţia ziariştilor de către  Doamna Viceprimar BRAUNER, perioadele de şcolarizare vor dura între 4 luni şi 3 ani – în funcţie de domeniul de specializare –, timp în care studiul teoretic va fi completat cu practica la cele mai renumite întreprinderi şi instituţii vieneze care vor asigura, în final, angajarea definitivă a tinerilor practicanţi. Sumele alocate de Primăria oraşului Viena pentru acest proiect se ridică la 1,6 milioane de euro, beneficiari fiind circa 1.300 de tineri, actualmente fără loc de muncă, mulţi dintre ei făcând parte şi din familii de români, bulgari, sârbi, turci etc., stabilite la Viena.
viena2
      Tot în cadrul acestei Conferinţe de Presă, Primarul Vienei Dr. Michael HÄUPL, ne-a vorbit despre întâlnirea sa de la Bruxelles, cu alţi 29 de Primari ai unor mari oraşe europene (printre care şi Primarul Bucureştiului Dr. Sorin OPRESCU), primari care au sprijinit iniţiativa sa „Wir wollen keine Gettos” (Noi nu dorim getouri) privind construirea de locuinţe sociale moderne, cu toată infrastructura aferentă, pentru familiile cu un câştig anual de până la 37.000 euro. Această iniţiativă se doreşte a veni în ajutorul familiilor cu mai puţine venituri şi nu este nicidecum o campanie electorală, a ţinut să menţioneze Primarul Capitalei vieneze.
 
Corespondenţă transmisă de
Mihai ANTHONY