ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Mândria

Mandria, in limba latina „superbia” este primul pacat care a aparut dupa crearea acestei lumi. Dumnezeu creaza la inceput fiintele spirituale, ingerii, iar dupa incheierea actului creator in care apare viata pe pamant, purcede la desavarsirea operei sale, dand viata omului din pamant si oferindu-i din respiratia sa divina. Pentru ca omul sa nu fie singur Dumnezeu creaza si pe femeie din trupul lui Adam, pentru ca intotdeuna ea sa se intoarca la el, el sa o iubeasca si ea sa il asculte. Am ajuns la un cuvant important, un cuvant cheie care afecteaza si astazi relatiile interumane si anume „ascultarea”! Pentru ca omul sa aiba un calauzitor care sa il insoteasca acolo unde va merge si sa il indrepte cand greseste, Dumnezeu le porunceste ingerilor din ceruri, condusi de ingerul Lucifer sa se supuna si sa se inchine Omului! Adica fiintele spirituale sa slujeasca unei fiinte nascute, facute din lut, din pamant! Traditia ebraica spune ca Lucifer si ingerii sai erau gelosi, ividiosi pe Adam ca lui i s-a dat in stapanire pamantul. Toate acestea sunt doar efecte secundare, derivate ale primului pacat – mandria.

"Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer" (Luca,10,18).

Din lumea ingerilor acest pacat a ajuns in lumea oamenilor. Fara a face diferenta de culoare, religie, varsta, aceasta plaga distruge vieti, deterioreaza relatii, ruineaza cariere si aduce nebunie pe pamant! In lupta pe care o purtam nu suntem singuri. Ingerii pazitori sunt alaturi de noi, mai ales capeteniile ostirilor ceresti – Sfintii Mihail (Cine este ca Dumnezeu) si Gavril (Dumnezeu este puterea mea).

Cu ocazia Sarbatorii Sfintilor Mihail si Gavril urez tuturor care poarta acest nume un “La multi ani”! Fie ca bunul Dumnezeu prin intermediul bunilor ingeri pazitori sa ii fereasca de tot raul pentru a ajunge la cununa milostivirii divine.

facebook1 Dacă ți-a plăcut, distribuie si tu pe Facebook