ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

26. Oktober – Nationalfeiertag

  

 

       Ziua Naţională a Austriei a fost sărbătorită astăzi, sâmbătă, 26 Octombrie 2013, pe o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de 22°-24° C, o adevărată zi de primăvară, la sfârşit de Octombrie.   

 

      În Piaţa Eroilor (Heldenplatz) din Viena s-au adunat câteva sute de mii de persoane pentru a sărbători, împreună cu întreaga condurece politică a Austriei, acest eveniment de maximă importanţă, precum şi depunerea jurământului de către cei ca. 1.200 de soldaţi nou încorporaţi, printre care se aflau şi mulţi tineri şi tinere proveniţi din familii de români, stabilite în ultimii 24 de ani în Austria.

 

       După depunerea de coroane la Mormântul eroului necunoscut, de către Preşedinte şi de către Cancelaria Federală a Austriei, a urmat depunerea jurământului militar.

 

    

     După cum bine se ştie, în Austria serviciul militar (care din 2005 a fost scurtat de la 8 luni la 6 luni) este obligatoriu pentru tinerii între 17 şi 35 de ani. De asemenea şi tinerele au voie, la libera alegere, să efectueze serviciul militar.

 

     Spre deosebire de România – unde serviciul militar obligatoriu a fost abrogat – tinerii din Austria învaţă (în cele 6 luni de armată) să devină mai ordonaţi, mai corecţi, mai cinstiţi, mai punctuali, mai respectuoşi, mai răspunzători pentru faptele lor, mai educaţi; însuşiri care, din păcate, le lipsesc tinerilor din ţările în care serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat!


 

      În discursurile ţinute, cu acest prilej depunerii Jurământului militar, Primarul Vienei, Dr. Michael HÄUPL, Ministrul Armatei Mag. Gerald KLUG, Cancelarul Werner FAYMANN şi Preşedintele Austriei Dr. Heinz FISCHER au reamintit importanţa evenimentului, au apreciat ajutorul pe care soldaţii îl acordă populaţiei în cele mai grele momente (în cazul catastrofelor naturale, spre exemplu), sprijinul acordat de cei 800 de militari austrieci aflaţi în misiuni de pace în zonele de conflict din afara ţării, evidenţiind, încă o dată, suveranitatea şi neutralitatea Statului austriac şi, în final, mulţumind tinerilor soldaţi pentru eforturile depuse şi pentru decizia luată de a-şi servi cu devotament patria.

 

 

     Poate, pentru unii cititori, aceste cuvinte sună anacronic, dar adevărul pe care îl conţin şi efectul pozitiv pe care îndeplinirea serviciului militar îl are în educaţia acstor tineri care, după 6 luni de armată, devin cu adevărat bărbaţi, este de necontestat.

 

     După parada militară tinerii soldaţi s-au întreţinut cu membrii familiilor lor, servind împreună masa în corturile special amenajate în Heldenplatz şi ascultând muzică life, iar Muzeele, Ministerele, Cancelaria Federală, Parlamentul şi Preşedinţia Austriei şi-au deschis uşile, liber, pentu toţi vizitatorii. Manifestările culturale şi sportive au continuat până spre înserat şi vor continua şi în cursul zilei de Duminică.  

 

  

 

     Atracţia principală a sărbătorii a constituit-o, însă, performanţa soldaţilor de elită care, sub privirile înmărmurite ale spectatorilor, au efectuat sărituri (Record-Bungee-Jump) de pe o mega-macara, de la înălţimea de 192 m.

Sărbătorirea Zilei Naţionale a Austriei 2013 – care se va desfăşura, de fapt, de Vineri până Duminică, şi la care se apreciază că vor fi prezenţi peste 900.000 de personae –, va rămâne, cu siguranţă, pentru mult timp, în înimile şi în mintea sutelor de mii de participanţi.

facebook1 Dacă ți-a plăcut, distribuie si tu pe Facebook