ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

facebook1 Dacă ți-a plăcut, distribuie si tu pe Facebook
CUM SE IGNORĂ INSTITUŢIILE EUROPENE

Este de natura evidenţei faptul că s-a ajuns într-un punct în care nu există parteneri de dialog, din moment ce se ignoră răspuns dat de Comisia europeană, prin scrisoarea publică a doamnei Catherine Day, în privinţa auntomiei pe criterii entice. Greu de înţeles cum nimeni din conducerile FUEN, UDMR sau CNS nu a găsit de cuviinţă să informeze opinia publică, în mod corect,  consecinţele demersului eşuat. În gazetele partizane regăsim doar lamentaţii şi explicaţii abracadabrante care vin să justifice viitoarea instigare la nesupunere civică prin organizarea unui “marş” prin “Ţinutul secuiesc”.

Poziţia instituţiilor europene de respingere a demersurilor de obţinere a autonomiei teritoriale pe criterii entice, aspecte ce demonstrează faptul că protestul are un caracter retograd şi anti-european. Faptul că se forţează, la limită, permisivitatea legilor româneşti nu-i întâmplător. Politica paşilor mărunţi a dat roade dar a venit vremea să se liniştească apele. Se speră ca marşul de la sfârşitul acestei săptămâni va fi ultimul, pentru că ai noştri cârmuitori se dau după cum bate vântul şi fac legi dictate de alţii, nu e de mirare, ei îşi apără scaunele, averile şi nemernicia, încearcă să scape de puşcărie, vând tot, trădează pentru că marile democraţii ale lumii urăsc trădarea dar sprijină trădătorii altora. Trădarea supremă, faţă de ţară, o comitem noi, cei care ne facem că nu vedem, care ştim dar nu spunem nimic de frică, din comoditate, scârbă, servilism, laşitate, parvenitism. Noi cei care acceptăm toate aceste trădări şi le ascundem undeva în colţurile conştiinţei noastre numai pentru a nu ne strica “liniştea sufletească” sau a casei. Marea trădare o comitem noi toţi cei care ne considerăm români, dar nu suntem în stare nu numai să apărăm ceea ce ne-au lăsat înaintaşii, dar nici măcar să respectăm şi să cinstim memoria lor, pentru că “aşa se spune “. Noi nu avem cap, nu avem judecată proprie, nu avem conştiinţă, nu avem morală, nu avem principii, le primim pe ale altora, fie de împrumut, fie impuse, e mai lejer, nu ne obosim şi avem şi pe cine arunca vina dacă lucrurile merg prost.

Am postat această nota de presă pe câteva weburi si bloguri. De asemenea am trimis-o spre agenii de presă ca să se ia notă de ce se pune la cale.
Sensibilizarea opiniei publice din România este de asemenea importantă pentru că UDMR se asociază cu exponenţii unor organizaţii extremiste precum HVIM şi JOBBIK, care vor participa la eveniment.

Pentru conformitate