ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Câinii, ziariștii și Roșia Montana...

În prima fază am vrut să vă vorbesc despre nebunia provocată politic pe seama săracilor animale...a bieților câini comunitari care mai că sunt castrați, ba eutanasiați, ba uciși în stradă, ba mai știu eu ce...din nefericire, zic eu, e un subiect umflat de politic pentru a distrage atenția de la adevaratele probleme ale româniilor.

Am zis că mai bine decât despre câini să vă spun câte ceva despre Roșia Montana, dar și acest subiect, la fel ca si cel despre câini este unul la fel de „umflat” și de haios ajuns la limita dintre nesimțire și nesimțire.

Poate o să mă întrebați ce e cu titlul acesta, ce au în comun câinii, ziarișții și Roșia Montana. Ei, iată, abia acum încep și eu să înțeleg un celebru contemporan care spunea că există o diferența între ziarist și jurnalist. La cum văd eu dezbaterile din perioada aceasta, atât despre câini cât și despre Roșia Montana, constat că este aproape la fel la ziariști ca și la câini, unii cu tratament preferențial, adică cei ținuti în casă pe langă om și alții maidanezi, care trăiesc pe stradă.

O să încerc să fiu mai explicit: câinele care are tot ce îsi poate dori acasă, nu duce lipsă de nimic, e alintat, nu latra, nu știe ce este aia lupta pentru supraviețuire, ba mai mult, învața toate jongleriile și șmecheriile pe care i le arată și pe care îl invată stapânul. Ei, așa este și cu ziariștii...dar la un alt nivel...

Mor de râs, mă bucur că, într-adevar nu mai traiesc în aceeași țara cu minerii din Roșia Montana, care, închiși în mină, nu cer să vorbească cu prim-ministrul, cu ministrul muncii, cu președintele țarii, ci cu Crin Antonescu!!! Păi ce are domle Crin cu toata mineriada asta? Că doar el e AL DOILEA om în stat, nu prea are el ce decizie să ia, vreo hotărare sau altceva...eventual campanie electorală, atât doar cât ca și asta...eh...

S-au dus dracului tot ce știam eu, ce așteptam cu toții să se întâmple după revoluția din 89...libertatea presei, dreptul la libera exprimare...în România?

Cei care au luat bani de la corporația canadiană sunt siliți acum să faca pe dracu în patru să meargă treaba ca pe roate...cei care nu au luat mor de ciudă și fac pe dracu în patru să bage bețe-n roate...pe cei care protestează în stradă, la fel ca și pe mineri, nu îi intreabă nimeni nimic, nici că le pasă, la fel ca și de câinii comunitari!

Mai că începe să îmi placă să fiu pamfletar, că doar nu oi fi eu primul care să zică că în scurt timp nu se mai fac angajări la trusturile de presă ci o sa se faca alegeri, că, de, ziarist sau politician în România de azi tinde să fie cam una și aceeași...

Cel mai trist, însa, este că mulți care au plecat deja de mult din România, care ar trebui sa dea un aer occidental presei românești, să apere dreptatea, libera exprimare o îngrădesc mai tare și fac tot mai mult jocurile politice, indiferent că sunt în Italia, Germania sau SUA.

Ionică ARMANCA

13.09.2013 - Viena