ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Uniunea Internaţională de Cinema (UNICA) a organizat cea de a 75-a ediţie a concursului mondial de film necomercial, în oraşul Fieberbrunn – Tirol – Austria.
cinema1România, care din anul 2011 este membră a acestei prestigioase Uniuni, a participat cu 6 filme: 4 filme realizate de cineaşti din Bucureşti şi 2 filme realizate de elevii Cole-giului “Petru Rareş” din Suceava. Ne mândrim cu faptul că două filme,“Furgon” realizat de Nelly Ştefăneţ şi “Stop” realitat de Ion Octavian Frecea, au obţinut medalia de bronz, iar filmul “Ticpic” realizat de Toader Ghiţă, a obţinut diploma de onoare.
Dacă considerăm faptul că în concurs s-au prezentat 134 de filme din 30 de ţări şi că ţări de tradiţie precum Luxemburg, Italia, Corea de Sud, Finlanda Slovacia (care organizează UNICA în 2014), Rusia (care organizează UNICA în 2015) şi altele nu au obţinut nici o medalie, rezultatul României este mai mult decât meritoriu. Dar cel mai important lucru a fost faptul că atât persoanele oficiale cât mai ales publicul, au adus laude filmelor noastre.
Ca o apreciere pentru mişcarea de cineamatori din România, Comitetul UNICA a decernat “Medalia UNICA” domnilor Nicolae Negruţiu, preşedintele Cineclubului “Oţelul Roşu” precum şi domnului Dumitru Burcă, un neobosit prmotor al filmului independent, din ţară.

UNICA, această olimpiadă a filmelor necomerciale, constituie  un excelent prilej de a face cunoscute

cinema2
Jean Essing, secretar General UNICA, Emil Mateiaş şi Georges Fondeur, preşedintele UNICA.

frumuseţile, cultura  şi tradiţiile  ţării organizatoare. În această ideie, delegatul  Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România, Emil Mateiaş, a propus,  în cadrul Congresului UNICA,  organizarea Festivalului UNICA 2016 în România.
Având în vedere că toţi delegaţii (de regulă 250-350 persoane) îşi suportă toate cheltuielile, inclusiv banchetele de deschidere şi închidere  precum şi cele 2 excursii tadiţionale ale Festivalului,  considerăm că  propunerea ANCR poate fi cu prisosinţă dusă la bun sfârşit.

 

Ing.Emil Mateiaş
Vicepreşedinte ANCR
Vicepreşedinte al Asociaţiilor Româno Germane din Germania (LARG)