ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Suntem in luna Septembrie, copiii incep scoala. Insa nu in toate tarile copiii se bucura de pace. Ne gandim la Siria, in primul rand, unde batrani, adulti si copii au fost ucisi in atacuri cu bombe cu gaz, de asemenea la Egipt, unde crestinii sunt prigoniti si bisericile aprinse. Ne gandim si la Romania, tara noastra, unde un copil a fost sfasiat de caini! Ne gandim si la copiii din intreaga lume care au “uitat” sa se mai nasca – probabil acesta e cel mai mare genocid din istorie si se desfoasoara sub ochii nostri! Un proverb romanesc spune ca “toamna se numara bobocii”! Stiau batranii ce stiau cand faceau socotelile.
Societatea romaneasca vuieste: caini vagabonzi, Rosia Montana, gaze de sist, somaj, nesiguranta, hotie. Dar pana acum, cum a fost? Trecem cu vederea toata tevatura, toata mizeria cotidiana, ne gandim doar la scopurile noastra, mici, egoiste. Putem sa vedem mai departe de propria noastra umbra? Dorim sa ne deschidem inima aproapelui nostru si lui Dumnezeu? Suntem pregatiti sa ne italnim in mod personal cu El? “Mi-e teamă ca Domnul să treacă pe lângă mine şi eu să nu-mi dau seama.” Cu această referinţă la afirmaţia celebră a Sf. Augustin, Papa Francisc şi-a început predica de la Sfânta Liturghie din 5 septembrie, din capela casei Sf. Marta din Vatican.
Sa nu lasam ca Domnul sa treaca pe langa noi! Sa avem curajul si puterea sa schimbam lumea, sa o facem mai buna. Iar aceasta schimbare calitativa sa incepa in viata noastra. Acum.


Pr. Ioan Iulian Hotico
Viena
12 Septembrie 2013