ASCULTă ce-ți FACE PLĂCERE

 
RTVU - Original - Live

 

 

 

 

 
 
agerpres
 
Google+

Horoscop zilnic

RizVN Login

Dacă ești autor, jurnalist sau
doar pasionat de muzică, fă-ți
un cont și te ajutăm să-ți
publici articolele, piesele
preferate sau poeziile pe site!
Te-am convins? Înregistreză-
te, durează doar câteva clipe!Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Români care ne fac cinste

Asa precum am si intitulat noua noastra rubrica, dorim sa prezentam românilor (si strainilor) de pretutindeni si exemple pozitive, demne de urmat, scriind despre români care ne fac cinste, cu dorinta de a arata strainatatii adevarata valoare a românilor si de a schimba imaginea deplorabila pe care unii dintre confratii nostri rromâni au creat-o României peste hotare.


Juristul Silvius Buimistru din Iasi

 

Cu mândrie va scriu astazi despre Domnul Silvius Buimistru, un tânar jurist si om de afaceri iesean, având calitatea de consulant în management si afaceri la o societate comerciala cu capital mixt italiano-româno-german (Italtex S.R.L.), fiind si coautor la un brevet de inventie  tehnologia injectiei lemnului lichid –, compus organic înlocuitor al polistirenului si altor derivati petroliferi similari, poluanti. Alaturi de sotia sa, Daniela si împreuna cu fetita, Victoria-Mihaela, de 10 ani, si cu baietelul lor, Victor-Mihai, de 7 luni –, compun o familie model de români care ne fac cinste.


Juristul Silvius Buimistru în Japonia Victor si Victoria Buimistru

Pe lânga educatia copiilor sai, Domnul Silvius Buimistru, se ocupa si de afaceri internationale, de ziaristica si editare de carte, dispunând de înclinatii litarare deosebite si de cunosterea mai multor limbi straine.

Vizitele Domnului Silvius Buimistru la Viena constituie un schimb deosebit de experienta si o adevarata încântare.

Mi-a facut o deosebita placere sa citesc astazi scrisoarea primita, pe E-mail, de la Domnia sa, scrisoare pe care, cu acordul semnatarului, doresc sa o prezint si cititorilor nostri.

Stimate domnule Anthony,

Am stat la Tokyo 9 saptamâni, timp în care am studiat limba, istoria, sociologia politica si ceea ce ei numesc „business behaviour” (comportare profesionala), ca reprezentant direct al U.E. la Tokyo, cu o bursa din partea “E.U.-Japan Center for Industrial cooperation”. Am locuit la Akasaka Mystays hotel, în Minato-ku, sectorul cu cei mai multi straini din Tokyo, adica 20% (totalul strainilor din Japonia nu depaseste 2%). În acelasi timp (deoarece aici nu exista zi sau noapte, concediu sau sarbatori legale, atunci când este vorba de munca), am avut si întâlniri de afaceri cu oameni de afaceri locali, pe care i-am cunoscut prin intermediul Centrului, dar si prin relatiile mele anterioare (de cinci ani sunt înscris pe JETTRO- site-ul de afaceri al Japoniei). Sincer va spun, a fost frumos, nu exista nimic sa nu poti cumpara, dar dupa câteva saptamîni, daca nu ai de lucru, privelistea moderna, zgomotul si agitatia devin obositoare. Zilnic am mers cu metrou-ul (100 – 150) km si  cred ca am întâlnit o mare parte dintre cei 12 milioane de locuitori din Tokyo (+ 22 în suburbii, în total 34 de milioane!), însa am învatat sa supravietuiesc în aceasta mare de oameni si sa ma adaptez, cu oarecare cunostinte de limba (basic japanese language) si comportament adecvat, via?a devenind mult mai usoara si mai suportabila. Singura legatura cu Europa este un pub (nu londonez ci japonez) unde când veneam spre hotel, seara, ma opream pentru o bere KIRIN (made în Japan), care costa 5$ (1$ = 100JPY, 1Eur = 130JPY), si sa mai leg o conversatie cu câtiva americani, francezi sau italieni, naturaliza si în Tokyo si casatoriti, în parte, cu japoneze… Daca n-as fi lucrat si sâmbata si duminica poate ca n-as fi putut rezista la Tokyo unde, un tuns costa 80$, iar un prânz între 10$ si 20$. La un salariu de 3000 $ lunar esti la limita saraciei...

Cu stima,

 

Silvius Buimistru
Iasi, 19.07.2013

România are români care ne fac cinste!

Corespondenta transmisa de

Mihai ANTHONY